Kako da izgledate sjajno bez trunke šminke

Svi mi imamo tu “prirodno prelepu” prijateljicu koja kao da, bez imalo truda, uvek sija. Bilo da je sveže isfenirana i nosi malu crnu haljinu ili ima punđu na vrhu glave i pocepani duks, njena lepota zrači.

Ovaj izgled definitivno ne proizilazi iz sati provedenih pred ogledalom. Setite se svih predivnih ljudi koje znate. Svi oni imaju jednu zajedničku osobinu – prirodno samopouzdanje. Sva sreća, to nije rezervisano samo za njih!

Prigrlite prirodnu lepotu koju svi mi posedujemo. Ne zahteva šminkanje, već nekoliko jednostavnih koraka:

Povežite se sa svojim telom

bicikla

Razmislite kada ste poslednji put stvarno uživali u nekoj aktivnosti. Možda je to bilo dok ste vozili bicikl po komšiluku ili šetali svojom omiljenom destinacijom na nekom od putovanja.

Obratite pažnju kako ste se tada kretali i primenite sve to na svoj svakodnevni život. Što više pokrećete svoje telo na način koji je vama zabavan, to će vam biti udobnije u sopstvenoj koži iz dana u dan.

Setite se kada ste se poslednji put osećali neverovatno

Da li je to bilo kada vas je šef pohvalio ili kada ste napredovali na radnom mestu? Možda kada ste priredili sjajno okupljanje za prijatelje? Imate potpunu slobodu da te emocije prenesete u sadašnji trenutak. Neka vam taj osećaj samopouzdanja i uspeha pomogne da stojite uspravnije i da se smejete blistavije. Ponekad nam je svima potrebno da se prisetimo nekih malih, ličnih pobeda i uspeha kako bismo shvatili koliko smo jaki.

Jedite ono što vam telo traži

salad

Slušajte svoje telo i pružajte mu ono što mu je potrebno. Ako imate želju za povrćem, skuvajte sebi supu punu predivnih boja. Ukoliko želite nešto sveže, napravite veliku salatu koja će obilovati okrepljujućim sastojcima.

Kada jedemo namirnice koje zadovoljavaju naše potrebe, stvaramo savršen balans u svom telu. Ono zna šta mu je potrebno u datom trenutku i što ga više slušamo, to će se više naša prirodna lepota isticati!

Recite “da” svom životu

Toliko žena odlaže ovaj trenutak, jer misle da treba da stignu do određenih godina, gledaju u nekom drugom pravcu ili postignu konkretan statusni položaj. Zašto bismo odlagali da radimo nešto što nas usrećuje?

Ako želite na taj dejt – idite! Nesrećni ste na poslu? Ostavite ga. Kao što smo više puta napomenule, ničiji život nije bajka, ali to ne znači da bi trebalo da se prepustimo kukanju i nezadovoljstvu, već da se trudimo da udovoljimo sebi koliko god smo u mogućnosti – makar i pola sata dnevno uz jedno poglavlje knjige.

Kada zauzmete ovakav stav i kada živite na sebi svojstven način, vaša prirodna lepota će početi da isijava!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp