Search
Close this search box.

Ljubav iz bajke je moguća – evo kako!

Život nije bajka – savršenog para nećete naći tako što ćete poljubiti žabu. Realnost ne oslikava Pepeljuginu ljubavnu priču. Kako onda započeti vezu da bi sve bilo kako treba? 

Otkrivanje šta to tačno želite od partnera je dovoljno teško samo po sebi, a još je teže naći takvu osobu. Čitav proces pronalaženja idealnog partnera je znantno otežan u ovo naše doba. Veća je verovatnoća da će svi ljudi gledati u mobilne telefone kada uđete u kafić nego da ćete uspeti da započnete razgovor sa nekim. Možda upoznati nekoga danas predstavlja izazov, ali nikako nije nemoguće. Postoji mnogo stvari koje možete uraditi kako bi olakšali potragu za vama idealnim partnerom.

  1. Razmišljajte o tome šta želite

Kako biste našli savršenog para, morate znati šta ,,savršen par’’ uopšte znači za vas. Koje kvalitete tražite u partneru? Ne kažemo da treba da sastavite listu od 50 osobina koje vaš potencijalni partner mora da poseduje, već da razmislite o top 5 stvari koje bi mogle da utiču na to da vaša veza krene u željenom pravcu. Ako je vama porodica bitna, a njega deca ne zanimaju ni na slici – piši propalo. Razmislite o tome šta tražite i vizualizujte to! Opra je verovala u ovu metodu, a sa Oprom se ne raspravlja.

  1. Radite na sebi

Zvučaće izvikano (što verovatno i jeste), ali zaista morate voleti sebe pre nego što zavolite nekog drugog. Dakle, ako želite da budete u srećnoj i zdravoj vezi morate pre toga biti u istoj takvoj vezi sa sobom. Ako ste taj deo savladali, pređite na sledeći korak, ali ako niste sigurni, bilo bi dobro da provedete malo vremena sami sa svojim mislima. Ako ste od onih koji čekaju savršenog da bi bili srećni, najverovatnije da on nikada neće pokucati na vasa vrata, a sve i da pokuca, vi ga nećete prepoznati. Promenite svoje svojim nedostacima, umesto da tražite dlaku u jajetu kod drugih.

  1. Recite svima

Kada tražite partnera, nemojte to držati u tajnosti. Neka se sazna. Neko verovatno zna nekog ko zna nekog ko može biti vaš neko! Nemojte biti stidljivi. Ipak, budite umereni I ne jurite za momcima kao muva bez glave. Od toga nema ništa.

  1. Budite na mestima koja odgovaraju vašim interesovanjima

Na taj način je veća verovatnoća da ćete naići na nekoga sa sličnim afinitetima. Ako ste ljubitelj muzike, idite do obližnjeg džez kafića ili nabavite karte za koncert na koji biste rado otišlisa partnerom. U slučaju da volite vežbanje, posetite teretanu ili krenite na časove fitnesa. Ko zna, možda vas budući partner čeka i u obližnjem Maksiju!

  1. Razmislite o tome kakav ustisak ostavljate

Pod ovim podrazumevamo dobri, stari pristup prilikom upoznavanja nepoznate osobe. Ako tražite potencijalnog para koji bi vam mogao prići ili kome vi možete prići, morate uzeti u obzir to kakav utisak ostavljate na druge. Na primer, ako razmenjujete poglede sa nekim u prostoriji, nemojte da ostanete na tome – osmeh čini čuda! Ako vi prilazite, zapitajte se: da li ste iskreni ili vaša uvodna spika zvuči izveštačeno? Nema potrebe da se smejuljite kao da imate facijalis ili da se trudite da ispričate sve fore iz Četiri i po muškarca. Dovoljno je da budete kul, ma koliko to zvučalo nemoguće.

  1. Budite otvoreniji prema potencijalnom izabraniku

Znate ono kad krenemo u šoping i samo mislimo o jednoj odevnoj kombinaciji koju ćemo kupiti i nijedna druga nam se sigurno neće svideti. Slična je situacija i sa biranjem para. Ako imate previše kriterijuma po kojima tražite nekoga, postoji rizik da ćete mnoge sjajne mogućnosti prevideti. Možda niste očekivali da vaša ljubav bude plava, malo niža ili da voli rijaliti programe. Ne kažemo da ne bi trebalo da imate određene preferencije, samo nemojte da izbirljivost stane na put pronalasku nekog sjajnog. Niko nije savršen, a ključ je u (umerenoj) toleranciji.

  1. Ispadnite ponekad iz kolotečine

Ako imate tačno isprogramiran život i držite se svoje rutine svakoga dana, ima li tu mesta za drugu osobu? Ima, ako radi na benzinskoj pumpi, pa je slučajno sa kolegom promenio smenu. Ako ste osoba koja ide od tačke A do tačke B bez skretanja pogleda, može se destiti da vam potencijalni partner promakne ispred nosa. Pristanite na izlazak sa prijateljima ili prošetajte gradom sami neki put. Nikad se ne zna na koga ćete naići!

1722ada0-cb83-0132-9a82-0e01949ad350

  1. Izađite iz komforne zone

Ako svaki petak provodite sa grickalicama oko sebe dok gledate serije (što uopšte nije loše), mislimo da bi možda trebalo malo više da se aktivirate. Dakle, ne osuđujemo gledanje serija (naprotiv!), ali teško da ćete naći svog para kroz TV ekran. Doduše, postoji i tako mogućnost za upoznavanje, ali samo sa glumcima. Ako vam je imaginarna veza sa Bredlijem Kuperom dovoljna, onda se izvinjavamo na vremenu koje ste utrošili na čitanje ovog teksta. Znamo da zvuči zastrašujuće ali morate se malo ,,baciti u promet”!

 Jer, što kaže Mika Antić: ,,Važno je možda i ovo da znamo, čovek je željan tek ako želi, iako sebe celoga damo, tek tada možemo biti celi. Saznaćemo tek ako kažemo reči iskrene, istovetne i samo onda kad i mi tražimo, moći će neko i nas da sretne.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp