Šest navika na društvenim mrežama vas mogu koštati posla

Ako tražite novi posao, pametno bi bilo da odradite jednu ,,generalku” vaših profila na društvenim mrežama. Prema isteraživanju Biznis Insajdera, sve više poslodavaca teži ka proveravanju profila kandidata. Internet je postao toliko bitan deo naših života da se procena prisutnosti kandidata na društvenim mrežama sve češće obavlja od strane tima za zapošljavanje. Stoga je jako bitno da, u slučaju da tražite posao, određene stvari izbegavate da radite, jer su mnogi na taj način propustili svoje prilike.

  1. Ogovaranje zaposlenih ili kolega

Ogovaranje kolega ili kompanije za koju radite, ili za koju ste nekada radili, može odbiti poslodavce. Veliki je broj odbijenih kandidata koji su upravo to činili. Spominjanje radnog mesta na tako javnoj platformi nikad nije dobra ideja, tako da nemojte to da radite. Požalite se naglas, ali vašem prijatelju.

  1. Biti previše ličan

Odavanje previše informacija na Fejsbuku ili Instagramu može vam se obiti o glavu. Iskazivanje vašeg mišljenja o gorućim temama, poput religije ili politike, može odbiti poslodavca. O ovim temama možete razgovarati uživo sa svojim bliskim prijateljima, kojima je zapravo stalo do toga šta mislite i sa kojima možete pokrenuti produktvinu diskusiju.

  1. Kontradiktorne objave3M1WKORDOL

Ako kažete da ne možete stići na intervju jer imate zakazano kod doktora, nemojte postavljati slike sebe u kafiicu sa prijateljima u to isto vreme. Ne želite da vas uhvate u laži!

  1. Pravopisne ili gramatičke greške

Mnogi poslodavci odbijaju kandidate zbog ovoga. Potražite na internetu ako imate neku nedoumicu. Nemojte da vas takve sitnice koštaju radnog mesta.

  1. Sumnjiv sadržaj

Bilo šta vezano za drogu ili seks bi trebalo da sklonite sa profila. Zašto? Mislimo da nije potrebno objašnjavati. Jednostavno – zapitaće se o vašem rasuđivanju.

  1. Biti drzak

Imati previše oštar ton nije od pomoći onima koji traže posao. Kako biste izbegli da slučajno ispadnete ,,bezveze”, pratite ovo pravilo: na internetu možete biti ko god želite, zato budite osoba na koju možete biti ponosni.

Još zanimljivih tekstova iz ove oblasti pročitajte ovde!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp