Search
Close this search box.

Make-up jesenji saveti: Ideje za dnevni i večernji look

Danas ćemo vam dati predlog za dnevnu i večernju varijantu make up-a za predstojeće jesenje dane. Lepota dolazi iznutra, ali zašto se ne doterati kad već imamo vremena i raspoloženja? Ovaj zimsko – jesenji period upravo je  i pogodan za eksperimentianje šminkom u odnosu na leto kada važi zlatno pravilo: Manje je više!

Dnevni make up look: Ukoliko imate nekih obaveza preko dana i dodatnog vremena da se malo doterate, evo jedne ideje za vas. Pre nego što počnete sa šminkanjem važno je da dobro očistite svoje lice, jer je to preduslov da vaša koža bude zdrava. Nakon umivanja najbolje je da pre pudera nanesete kremu, napolju je hladno i duva vetar,  što dodatno isušuje vašu kožu, pa je krema idealna zaštita, pored toga sprečiće da šminka zađe  u vaše pore. Kada ste obavili ovih par jednostavnih koraka za negu kože, možete naneti neku laganiju varijantu tečnog pudera, jer kao što znate, svakodnevna šminka ne trpi teške pudere, koji zamara vašu kožu. Nakon što se prekrili sitne nepravilnosti na licu, nanesite korektor ispod očiju, da biste izgledali odmornije i svežije. Kako je u pitanju dnevna varijanta, nema potrebe za kompaktnim puderom i mat finišem, jer dan zahteva svežinu i sjaj. Obrve ostavite prirodne, ili ih samo lepo raščešljajte. Što se bronzera tiče, on je neizostavan u ovim hladnijim mesecima, kada vam je prosto potrebno malo boje na koži. Ipak, za dnevnu varijantu preporučujemo blage konture i što  prirodniji izgled. Što se senki tiče ove jeseni u modi je monohromatski look, tako da izaberite neki zemljani ton kojim ćete ukrasiti svoje kapke, i dodajte još  sloj maskare.  Što se usana tiče pre bilo kog ruža nanesite labelo, da zaštitite usne od pucanja. Za dnevnu varijantu izaberite neke nude boje, koje sliče boji vaših usana. Odaberite nešto što će istaći vašu prirodnu lepotu i udahnite dan punim plućima.

3 saveta za makeup početnike

Večernji make up look: Ovo je savršeno vreme da veče provedete negde u gradu u prijatnom društvu, negde gde je fina muzika i uz čašu kuvanog vina. Kada već odlučite da se opustite na ovaj nači, zašto da ne izgledate što ženstvenije.  Korake za negu kože obavezno ponoviti i pri večernjem šminkanju. Nanesite puder koji ima malo veću  pokrivnu moć, a zatim korektorom posvetlite centralni deo lica. Bronzerom, nanesite malo jače konture, a hajlajterom istaknite svoj osmeh i učinite da on i bukvalno zasija (ali nikako previše). Obrve iscrtajte tako da njihov sam početak bude što svetliji i prirodniji, a zatim ih lepo raščešljajte i dajte im oblik. Što se očiju tiče, moderni su takozvani burgundy tonovi. Kombinacijom boja na crveno i bronzano možete dobiti dramatičan look, koji ćete dopuniti dobro izvučenim ajlajnerom. Maskaru nanesite bar u dva sloja, da bi vaše oko u potpunosti došlo do izražaja. Što se usana tiče, toplo preporučujemo boje u nijansi trule višnje i to u mat varijanti, jer pored toga što će se savršeno slagati sa senkom, istaći će dodatno vaše samopouzdanje, a i duže će ostati na svom mestu, što nam je svakako bitno, kada izlazimo, jer ne želimo da svaki čas proveravamo da li je sve na svom mestu.

Kao što znate, lepotu jedne žene ne čini šminka. Ona je samo način da se jedna samosvesna i prelepa žena zaigra i dodatno naglasi svoje kvalitete. Ukoliko imate vremena i raspološenja, uživajte u ulepšavanju sebe i ne ostavljajte druge ravnodušnima.

Teodora Vuković

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp