Search
Close this search box.

Makeup trikovi za sve koji su lenji!

Ima među nama onih kojima je pomisao da šminkanje može da traje duže od 10 minuta užasna, ali ipak svi želimo da izgledamo posebno lepo za neku svečanu priliku ili izlazak. Ovi vrlo jednostavni trikovi će vam pomoći da zablistate i budete spremni za slavlje dok kažete ,,puder’’!

 1. Da biste u roku od tri sekunde dobili ,,smokey eyes’’ efekat zatvorite oko i pređite zašiljenom četkicom za senku istovremeno preko donjih i gornjih trepavica. Otvorite oko i blago razmažite ivice četkicom.hbz-1450124246-hacks-smokyeye
 2. Koristite iluminator kao senku za oči i kao hajlajter za jagodice. Svetlucava senka takođe može dobro funkcionisati kao hajlajter ako nemate pravi hajlajter. Uz pomoć ovog trika ćete vrlo jednostavno zablistati!
 3. Razmrljajte maskaru namerno. Nanesite maskaru brzo kako bi ostalo malo viška oko trepavica. Umesto da uklonite višak, iskoristite ga u svoju korist tako što ćete ga nežno razmazati prstom za jednostavan i suptilan ,,smokey’’ efekat.
 4. Dodajte svetlucavi lajner preko klasičnog ajlajnera za malo svečaniji izgled!
 5. Da bi vam oči izgledale otvorenije, pređite malo rumenilom preko kapaka.
 6. Brzinski ,,smokey eye’’. Umočite prst u kremastu senku za oči i nanesite je preko kapka i odmah ispod donjih trepavica. Kremasta senka je idealno rešenje za one koji nemaju pojma kako da naprave ovaj efekat. Jednostavno ga nanesite na kapak, razmažite prstom i gotovo.hbz-1450126206-hacks-tightline
 7. Nanesite ajlajner tik uz trepavice kako bi izgledale gušće, a da ne izgledate kao da nosite previše šminke. Ajlajner po izboru nanesite između trepavica kako bi njihov koren izgledao prirodno gušći.
 8. Iskoristite bilo koju pravu ivicu da lako izvučete mačije oči tečnim ajlajnerom. Selotejp ili vizit karta mogu biti idealno oruđe za kreiranje ovog efekta. Jednostavno podesite ugao ispod donjih trepavica i pređite ajlajnerom preko.
 9. Bronzerom istaknite jagodice i stavite ga malo na kaprke za ,,terra-cotta’’ efekat. Mat formula bronzera može biti odlična senka za ove zimske dane!
 10. Kompletno preskočite šminkanje očiju i nanesite odvažnu nijansu karmina. Zapanjiće vas kako ovaj jednostavan trik odaje utisak da ste ste se čitavi našminkali (iako niste).
 11. Nanesite tamniju boju na uglove usana, a svetliju i sjajniju nijansu po sredini kako bi vaša usta izgledala punije. Razmažite prstom tako da se nijanse neprimetno spajaju. Odličan trik!
 12. Neka vam karmin bude i rumenilo. Nanesite ga duž jagodica i razmažite prstima.1450900343-syn-hbz-1450128149-hacks-contouring
 13. Držite svetlost telefona iznad lica i tačno razaznajte gde treba da nanesete hajlajter! Senka ispod jagodica je mesto gde treba da izvučete konture. Na osvetljeni deo jagodica treba da nanesete hajlajter ili iluminator.hacks-nailart
 14. Iskoristite štapić za uši za nanošenje svetlucavog laka za nokte, kako šljokice ne bi ,,bežale’’ sa nokta!
 15. Uvijte krajeve vašeg repa oko figara da lako napravite lokne. Vežite kosu u rep na vrhu glave i podelite ga na dva dela. Uvijte svaki oko figara, a onda skinite gumicu da otkrijete lokne.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp