Search
Close this search box.

Male, ali značajne promene, koje možete uvesti u svoj život tokom karantina!

Mora da ste barem jednom tokom ove izolacije pomislili – Dosta mi je! Dosta vam je zatvorenog prostora, neaktivnosti, nedostatka motivacije, lenjih dana u pidžami, suzbijene kreativnosti… Dakle, ako vam je potrebna promena, možda je pravi trenutak za novi početak. Sada je trenutak da se aktivirate i uložite malo truda u osobu kakva želite da budete, kada sve ovo prođe.

Trenutak je da zastanete i pomislite o sebi i svemu onome što vam nedostaje, da se okrenete svojim željama i da tokom ovih dana učinite da se osećate dobro sa samim sobom, sa svojim mislima i u svome telu.

Razmislite o svemu što volite

Kada sve ovo prođe, naš dan će se opet deliti na poslovne, privatne obaveze i veoma malo slobodnog vremena. To znači da ćete se u nekom trenuku vratiti svim onim: “moram” obavezama i da ćete sve manje imati vremena za stvari koje zaista volite. Zar ne bi bilo dobro da sada, kada ste već zastali promislite o promenama koje biste mogli da donesete u svom aktivnom životu i pretvorite ga u život koji ćete voleti, sa poslom u kome uživate, sa vremenom za sebe i onim za druge, baš na način na koji volite. Sada konačno imate vremena da napravite temeljne promene i da svako moram pretvorite u želim! Razmislite o tome!

Budite aktivniji

Izolacija nas je sve poprilično ušuškala i uspavala, a nedostatak aktivnosti oseća se od bola u leđima, do psihičke napetosti. Pokušajte da svakodnevno uvodite fizičku aktivnost u svaki svoj dan, kako biste aktivirali svoje telo i oslobodili svoje misli, a uz to, stekli naviku da fitness postane deo vaše svakodnevice i kada sve ovo prođe.

Poboljšajte kvalitet sna

Znamo, zvuči smešno, jer ako smo ikada spavali “dovoljno” onda je to upravo sada. Ipak, ako spavate dovoljno, to i dalje ne znači da spavate kvalitetno, a kvalitetan san utiče na stanje našeg uma i naše raspoloženje.

Prvi korak u regulaciji kvaliteta sna je sticanje rutine. Pokušajte da jedne nedelje svakodnevno ležete i ustajete u isto vreme i pokušajte da u krevet odlazite pre 12. Reč je o zdravoj navici, koja će u mnogome popraviti zdravstveno stanje vašeg organizma.

Sredite svoje misli

Sigurne smo da ste svesni da svaka životna promena počinje u vašoj glavi, a da biste doneli prave odluke, zaista je bitno da u svojoj glavi smirite buku i napravite red sa svojim mislima.

Da biste među svojim mislima napravili red, bitno je da svaki dan počnete u tišini i na kafu sa sobom. To su oni trenuci, kada ćete shvatiti šta želite i šta vam je zaista potrebno i to su upravo razmišljanja iz kojih će se izroditi najbolje stvari u vašem životu. Zato ih praktikujte svakodnevno i stvarajte svoje snove.

Dosta nam je stagnacije, ali sada nemamo izbora. Zašto onda ne bismo stvorili podlogu za sjajan život, kada sve ovo prođe?

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp