Male promene frizure koje će ostaviti veliki utisak

Žudite za lakim promenama u vašoj rutini stilizovanja kose, ali ne želite da se odreknete ličnog stila? Nudimo vam nekoliko zanimljivih profesionalnih trikova, koji će učiniti da vaša kosa odmah izgleda jako trendi.

  1. Umesto niskog konjskog repa probajte da izvedete petlju

petlja

Petlja je lep iskorak od klasičnog konjskog repa. Nije ni previše formalna niti definisana, a izgleda jako lepo uz haljinu sa otvorenim leđima. Za mekan i sjajan izgled kose, sve što treba da uradite jeste da prvo osušite kosu fenom, zatim da nanesete malo silikonskih kapi ili preparata slične strukture od sredine do krajeva kose. Prebacite kosu pozadi i počnite da pravite klasičan rep, ali ne izvlačite kosu celom svojom dužinom iz gumice kojom pričvršćujete. Odvojite pramen kose iz sada napravljene petlje, obavijte ga oko gumice za kosu te ga pričvrstite ukosnicom.

  1. Umesto klasičnog feniranja probajte da sušite kosu, a da je ne češljate

brushless

Ono što čini teškim samostalno feniranje okruglom četkom jeste što ne možete sami da dobro doprete do svih krajeva kose. Lakši način za lep izgled vaše kose je feniranje bez četke – koristite prste. Feniranje bez korišćenja četke daje interesantan izgled kosi, jer tako prirodna struktura vlasi dolazi do izražaja. Pre sušenja se očešljajte, zatim na vlažnu kosu nanesite peparat za zaštitu od toplote, počnite da je sušite i kružnim pokretima prelazite prstima po kosi i stvarajte volumen. Bićete jako zadovoljni rezultatom.

  1. Umesto klasičnog konjskog repa isprobajte punđu od pletenice

bun

Kada ste ujutru u žurbi, vrlo često vam se rep čini najlakšim rešenjem. Ali, ovakva punđa unosi svežinu i podjednako je lako da se napravi. Stavite malo pene za kosu i sjedinite je pa počnite sa pravljenjem visokog konjskog repa. Kada zavežete rep ispletite pletenicu, pričvrstite je gumicom i na kraju je obavijte oko vrha i fiksirajte ukosnicama.

  1. Upotpunite klasične talase velikom šnalom

gallery-1465502893-landscape-1456261314-nexxus-harpersbazaar-chahn-963lede

Ukoliko dodate veliku šnalu interesantnog dizajna u svoju kosu, bićete jako trendi (budući da je ovo trend koji je kružio na prolećnim modnim pistama), a i biće vam potrebno svega tridesetak sekundi da postignete jako lep efekat. Sigurno ćete privući pažnju.

  1. Umesto klasične gumice za kosu isprobajte crnu traku

ribbon

Jednostavna crna traka u kosi će odmah istaći vaše lice. Za dodatni volumen stavite malo pene za kosu i sjedinite je pre nego što je podignete u rep. Provucite prstima po krajevima kose malo ulja ili silikonskih kapi za dodatan sjaj, a zatim obavijte traku oko gumice. Voila!

izvor: cosmopolitan.com
glavna slika: Christine Hahn
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp