Search
Close this search box.

Zašto je mama naš najbolji prijatelj

Da li ste i vi jedni od onih koji su shvatili da je majka uvek u pravu i da je to jedina osoba koja nikada nije pogrešila kada vam je davala savete? Kako postajemo stariji i zreliji sve više shvatamo da je naša mama mnogo više nego samo mama. Ona ima svoju životnu priču iza sebe, svoje uspone, padove i prepreke koje su je formirale u osobu kakva je danas. Možda ne zna baš najbolje da napravi selfi, ali njeno veličanstvo majka je neko ko nikada ne greši i ko će vam uvek, ali uvek, dati najiskreniji mogući savet i uraditi sve za vaše najviše dobro.

Svaka majka je umetničko delo za sebe, a mi želimo da saznamo šta je iza kulisa i na taj način se zbližimo sa njom, što je više moguće.

Zato vam MCT daje predloge kako možete provesti malo kvalitetnog vremena sa mamom.

Izađite na večeru

Nećete verovati koliko će vas to obe opustiti i koliko različitih tema možete ,,pročešljati“! Ko zna, možda naučite nešto novo jedna o drugoj, ili će vaša mama konačno podeliti sa vama po koju avanturu iz mladosti.

Otvorite se po pitanju svog života

Two-beautiful-women-a-mother-and-daughter-sitting-on-the-sofa-at-home

Vrlo često, kad nam drugarice kažu: ,,Ja mojoj mami sve pričam!“ mi ih gledamo kao da su pale s Marsa. Jednostavno ne možemo ni zamisliti da imamo takvu vrstu odnosa sa mamom. Međutim, nismo potpuno svesne toga koliko je bitno biti otvoren prema njoj kada su u pitanju osećanja, strahovi, zebnje ili kada se radi o nečemu što nas istinski raduje. Podeliti takve stvari sa nekim ko je iskusniji zaista pomaže!

Pričajte sa njom kao sa prijateljicom

Smatramo (mi bar) da postoji nešto neverovatno sebično u tome da se prema majci odnosimo isključivo kao prema učiteljici, medicinskoj sestri ili staratelju. Kao i verovati, iako niste svesni toga, u to da je njena svrha isključivo da bude tu za vas.

Svi smo možda živeli sa tom mišlju dok nismo došli u određene godine. Međutim, posle toga smo se osetili postiđeno i užasno – jer misliti tako se nije slagalo sa onim kakva osoba ili prijatelj želimo da budemo. Dakle, budite prijateljica svojoj majci. Naučite nešto o njoj, pitajte je kakav joj je bio dan, šta joj je trenutno na umu i, ako možete, pomozite.

I zapamtite: Sve stari, samo majčina ljubav ostaje večno mlada!

Da li ste vi oduvek bile dobre prijateljice sa mamom ili ste kasnije počele da se zbližavate?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp