Search
Close this search box.

Mamini saveti koje bi trebalo poslušati

Bez obzira na to koliko jedna žena ima godina, ona će uvek biti nečija ćerka. Kao što će i svaka majka svoju ćerku doživljavati samo kao dete bez obzira na to što možda i to dete ima svoje dete.

 

Baš iz tog razloga majčinski saveti su nešto najsvetije za svaku ćerku. Svaka žena koja se ostvarila u ulozi majke najspokojnija bi bila kada bi njena ćerka uvek kod sebe imala jedan džepni priručnik s njenim savetima. Tek tada bi majke bile sigurne da će njihove ćerke u svakom momentu postupiti kako bi trebalo. Ili majkama ni to ne bi ulilo dovoljno sigurnosti da je sve pod njihovom kontrolom?! 

Koliko god mislile da sve znate najbolje i da ćete sve same naučiti, sasvim je sigurno da ste bar jednom došle u situaciju da ne znate kako biste postupile. Devojke što bivaju starije sve teže uspevaju da izbalansiraju između svakodnevnih obaveza i sve manje slobodnog vremena što može iscrpiti svu životnu radost. U takvim i sličnim situacijama jedina koja zna kako da uteši i posavetuje je majka! 

Ovo su samo neke od dobro poznatih majčinskih rečenica i saveta: 

 Sve što radiš – radi srcem! 

Sasvim je sigurno da svaka majka želi za svoje dete samo jedno – da bude srećno! Baš iz tog razloga majke uvek svoju decu, posebno ćerke savetuju da u životu budu iskrene, da u svaki odnos ulaze srcem, da rade samo ono što ih čini spokojnim i zadovoljnim.  

Evo zašto je blagoslov biti majka

 Nemoj ponavljati iste greške! 

Svima je dobro poznata rečenica „Na greškama se uči!“, ali svi smo bar jednom došli u situaciju da nam stare greške ništa ne znače. Iako su majke te koje praštaju i opravdavaju greške svojoj deci, one su i te koje pokušavaju da usmere svoju decu da ne ponavljaju ono na čemu su već jednom pogrešili. 

 Ne možeš uvek biti u pravu! 

Majka je ona koja će uvek najrealnije iskritikovati svoje dete i ukazati na stvari u kojima greši. Sasvim je normalno podržati svoje dete kada je u pravu, ali je mnogo važnije reći detetu „Ovog puta nisi u pravu!“. 

 Probleme ne rešavaj umorna, ujutru će se već sam rešiti! 

Kada niste odmorne svaki problem vam deluje kao da je duplo teži ego što jeste, zato svaka majka kaže da je jutro pametnije od večeri. Kada ste nenaspavane i umorne niste sposobne da razmišljate realno i da dođete do pravog rešenja. Zdrav san je uvek rešenje ili bar može pomoći da mirno dođete do rešenja. 

 Uvek imaj svoj novac! 

Ovo je možda jedna od najčešće ponavljanih rečenica jedne majke. Majke smatraju da ženska deca treba da budu samostalna, da ne zavise kako od roditelja tako ni od svojih partnera. Najbolji savet koje majke daju svojim kćerkama jeste da same zarade sebi sve što požele i da će biti najsigurnije kada budu zavisile isključivo od sebe. 

 Bolje budi sama, nego u lošem društvu! 

Stara izreka kaže “Bolje biti sam nego u lošem društvu” što se još može prevesti i kao bolje biti sam nego u vezi koja nam ne odgovara. Žene često u strahu od samoće, kredita i računa dođu u situaciju da razmišljaju na pogrešan način, a majke to nikada ne podržavaju. 

Danas je dan majki – predstavljamo vam 11 osobina koje dokazuju da je mama bolja od svih!

 Kad god imaš problem dobro se isplači – Posle kiše, dolazi sunce! 

Koliko god da je problem u pitanju, važno je da ostanete pozitivne, verovatno su vam uvek majke govorile, ali ponekad i suze mogu da doprinesu pozitivnom razmišljanju. Isplačite se i tako ćete izbacite svu negativu iz sebe, samim tim rodiće se rešenje.

Maja Vlajić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp