Da li koristite maske za spavanje? Vreme je da počnete i to iz ova 4 razloga!

maske za spavanje

U vreme prolećnog umora gotovo svakodnevno razmišljamo o tome kako da poboljšamo kvalitet sna, i dok jedni zamračuju prostoriju, a drugi podešavaju optimalnu temperaturu, sve je više onih koji na spavanje odlaze sa maskom na očima.

Prema stručnjacima maske za spavanje imaju niz benefita, kako na kvalitet našeg sna, tako i na naš izgled.

Pročitajte: Prolećni umor ostavlja traga na vašem licu – Kako da se efikasno rešite podočnjaka?

Veoma je važno da izaberete masku od prirodnih materijala i redovno je perete, kako biste adekvatno vodili računa o higijeni lica, a ako dobro izaberete masku za spavanje i uvrstite je u svoju rutinu, ovo je niz benefita, koje ćete vrlo brzo primetiti:

#Produžava REM fazu sna

Naš biološki ritam, koji telu šalje poruku kada je optimalno vreme za spavanje i buđenje, pod velikim je uticajem svetlosti. Što je manje svetla telo proizvodi više melatonina kako bi moglo da utone u dubok san. Naučna istraživanja pokazala su da korišćenje maske produžava REM fazu, koja čini 25% našeg sna i koja je veoma bitna, pre svega jer stimuliše delove mozga namenjene za učenje i pamćenje.

#Pomaže kod problema sa insomniom

Maska za oči blokira veliki broj stimulansa iz spoljašnjeg okruženja, koje vam remete san i otežavaju da zaspite, samim tim dobar je saveznik u borbi protiv nesanice.

#Pomaže u borbi protiv bora

Poznato je da je nedostatak sna jedan od glavnih uzročnika u borbi protiv bora. Ako koristite svilenu maksu, sprečićete pritisak koji vršite na lice, tokom sna. Ujedno ona je glatke površine i neće upiti proizvode koje ste na lice stavile pre spavanja. Ujedno, hipoalergena je te pogodna za kožu sklonu aknama.

#Saveznik u borbi protiv podočnjaka

Osim što pospešuju kvalitet sna, maske za spavanje vrše blagi pritisak na okoloočnu regiju, stoga sprečavaju nakupljanje vode u podočnjacima i smanjuju njihovu nadutost.

Foto: @merricksart

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp