Micro-concealing: Novi make up trend!

Ako ste ljubitelji prirodnih i gotovo neprimetnih make up look-ova onda sigurno stalno tragate za savršenom formulom pudera, ali i tehnikom nanošenja sa kojom će vaše lice izgledati perfektno i gotovo se neće ni primetiti da je za to zadužen sloj šminke.

Dakle ako tražite tehiku u šminkanju, koja će učiniti da vaša koža izgleda besprekorno, isprobajte Micro-concealing, tehniku Maria Dedivanovića, čuvenog šminkera Kim Kardasian, koja će vam otvoriti jednu potpuno novu dimenziju kada je u pitanju besprekoran ten.

Reč je o tehnici u kojoj se korektorom prekrivaju samo akne i sitne nepravilnosti na licu, dok ostatak kože ostaj čist od proizvoda za toniranje. Za to vam je potrebna tanka četkica, koja će vam pomoći da proizvod nanosite tačno na nepravilnosti, ublendate ga i ne raznosite dalje.

Kako je poenta ove tehnike da se pažnja ne odvlači sa prirodne svežine i lepote kože, bilo bi poželjno da koristite korektore koji u svom sastavu sadrže proizvode koji dodatno neguju kožu. Veoma je važno i da je korektor nadogradiv i da nema potpuno mat završnicu.

Ključni korak je da izaberete savršenu nijansu, koja se potpuno poklapa sa vašom bojom kože, što se najčešće postiže mešanjem i do nekoliko nijansi.

Šta je važno za savršen prirodni look?

#1. Najvažnije je da vaša koža bude zaista čista i negovana, jer će samo na takvoj, zdravoj podlozi i make up savršeno izgledati.

#2. Manja količina proizvoda presudna je za savršen look, a ako pokrivna moć vašeg korektora nije jaka, jednostavno je nadogradite u nekoliko koraka i više tankih slojeva.

#3. Korektor mora biti lagane i prozračne teksture, kako bi se pokrivena mesta savršeno stopila sa ostatkom vašeg lica, koje je bez šminke.

#4. Korektor uvek nanesite tapkanjem četkice, kako biste ga savršeno ublendali, bez vidljivih tragova.

#5. Blago setujte mesta pokrivena korektorom, kako biste bili sigurni da će ostati na mestu tokom celog dana.

Sad kada imate besprekoran, prirodan ten, a želite da svome licu date samo malo života, dodajte rumenilo i maskaru i potpuno ste spremni da uživate u svakom danu, bez osećaja težine i neprijatnosti, a opet besprekorno lepog lica!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp