Search
Close this search box.

Kao žena ženi: Milena, hvala za hrabrost!

Milena Radulović, mlada, talentovana glumica, postala je, preko noći, glas žena, simbol hrabrosti i ujedinjenja i poslala je poziv i apel, da svaka devojka, devojčica, žena, koja je ikada trpela nasilje, iskorači i hrabro, javno kaže traži svoje pravo na život bez nasilja.

Milena Radulović istupila je javno i za “Blic” otkrila da je sa nekim hrabrim devojkama, odlučila javnosti da kaže šta se u njenom životu, i u životu svake od njih, odigralo pre sedam godina, ili se odigravalo neposredno pre ovog hrabrog poteza.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – kaže Milena Radulović u razgovoru za „Blic” i otpočinje priču, od koje se ne samo ženama, već svakom ljudskom biću, ledi krv u žilama.

– Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – kaže Milena i dodaje.

– Mika je vodio računa da se to dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno .

– Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvek je tu bio i strašan osećaj da je tu, u blizini, gomila druge dece – kaže Milena Radulović.

– U trenutku tog čina ja nisam imala svest o posledicama, one su dolazile kasnije. Bilo je to poništavanje svake vrste samopouzdanja, sigurnosti…

– U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava – otkrila je Milena i kako je odlučila da istupi javno.

Njena borba je velika, a njen glas je odjeknuo! Ona je ohrabrila devojke da istupe javno da se bore za sebe i svoje slobode i navela javnost, ili barem njen dobar deo, da se konačno zapita: Ko sme da uznemiri jednu ženu, samo zato što je žena?

Svako ko se pitao zašto je ćutala, nije shvatio poruku koju je poslala. A poruka je jasna, devojčice nisu krive što su devojčice! Žene nisu krive što su žene! Lepota i kratka suknja nisu poziv na silovanje. Lepa žena ima pravo da bude lepa i slobodna, bez da je neko uznemiri. Ima pravo da bira koga i kada želi! To ima pravo žena, a devojčica ima pravo da devojčica ostane sve dok ona to želi! I to je ono što niko ne sme da ospori i oduzme, a na nama je da se zapitamo, zbog čega o ovome kao društvo godinama ćutimo!

Ovo je tema o kojoj ne bi smelo da se ćuti. Ovo je tema o kojoj nužno moramo steći svest! I zato, Milena, kao žene ženi, kažemo ti hvala! Hvala za hrabrost, za snagu i lavovsko srce! Ovo ne sme da se zaboravi!

Foto: @mileena_radulovic

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp