Search
Close this search box.

Muškarci koji jedu ove namirnice su privlačniji

Reč saveta muškarcima koji imaju u planu da se nekome udvaraju: pojedite jabuku.

Ozbiljno – prema novoj studiji objavljenoj u Žurnalu evolucije i ljudskog ponašanja, žene su zapravo više privučene mirisu muškaraca koji jedu voće i povrće. Nasuprot tome, odbija ih miris onih koji preferiraju ugljene hidrate.

couple-eating-1-main

Cilj istraživanja je bio da se razume povezanost između telesnog mirisa i zdravstvenog stanja i genetike. Prikupljali su se uzorci, uz detaljne informacije o ishrani. Potom su učesnice ,,ocenjivale“ mirise u nekoliko kvalitativnih dimenzija. Sve u svemu, muškarci koji su praktikovali zdraviju ishranu i unosili više voća i povrća imali su lepši miris i rangirali su se kao privlačniji!

Sledeći su bili muškarci koji su više unosili masnoće i proteine, a na poslednjem mestu su oni koji su uživali u ugljenim hidratima. Njihov miris bio je ,,najodbojniji“. Biološki, ovaj slađi, ,,prijatniji“ miris koji šire muškarci koji vole povrće i voće, služi kao pouzdani pokazatelj zdravlja – pokazatelj koji ženama može pomoći u potrazi za odgovarajućim partnerom. 🙂

Da li ste imale iskustva sa ovim? Obraćate li pažnju na ,,prirodni“ miris muškarca, a ne samo na parfem? Recite nam u komentarima!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp