Na raskršću ste života – Kojim putem da krenete?

Život ponekad pred nas donosi brojne izazovne situacije, nove poslovne izazove, nove lične dileme, emotivne partnere, a vama se čini da ste rastrzani na stotinu strana i uopšte ne uspevate da se fokusirate na pravi put. Kako biste se lakše fokusirali i doveli život u red, prvo prestanite da od sebe očekujete savršenstvo, jer baš niko nije savršen i briljantan na svakom polju.

U trenutku kada od sebe prestanete da očekujete previše i smanjite pritisak koji ste sebi nametnuli, pokuštajte da sagledate izazove koji su pred vama i fokusirate se na onaj, koji vam je u tom momentu najveći prioritet.

Vi ste putokaz na svom putu, a pravac određuju vaše želje. Zato prestanite da krivite sebe, oslušnite se, dajte sebi šansu i slušajte svoje srce. Umesto da pokušavate da budete na 3 mesta istovremeno odaberite prioritet i sledite ga sve dok ne uspete, jer kada ste jedan cilj doveli do kraja, vreme je za novi, a kada svoju energiju trošite na više stvari istovremeno, trebalo bi da vam je u startu jasno da nećete daleko dogurati.

Kada doživite burn out na poslu treba vam dve do tri nedelje odmora da se priberete i vratite, ali odmor od života nije opcija, i zato ne pritiskajte sebe da ne biste pregoreli.

Oslušnite sebe, sledite svoje srce i znaćete koji je put pravi za vas, a onda, kada se sledeći put nađete na raskršću opet zastanite, dajte sebi potrebno vreme, zagledajte se u svoje želje i naći ćete način da sledite svoj put, cilj i život.

Foto: @bytezza

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp