Search
Close this search box.

Najbolja senka za vašu boju očiju

Najčešće pitanje koje dobijam od mojih klijenata je „Koja boja senki mi najviše odgovara?“. To je sjajno pitanje, ali je istovremeno veoma teško odgovoriti na njega. Zašto?

Zato što me devojke većinu vremena pitaju da li imaju pogrešnu boju kose, pravu boju odeće ili pogrešan aksesoar – i tada se nadaju da će uz pomoć „pravog“ ruža kao čarobnim štapićem ukomponovati sve zajedno. Znajte da vam šminka može pružiti dosta toga i ono što želim da vam kažem je da je pogrešna boja senke oko očiju veći promašaj  nego nositi pogrešnu boju košulje!

Imajte na umu da su vaše oči ono što se prvo zapazi na vašem licu, pa zatim vaše usne.

Evo nekoliko saveta kako da najbolje naglasite prirodnu boju vaših očiju.

Plave oči:

copper

Na plavim očima najbolje izgledaju bakarna i zlatna. Igra kontrasta je uvek dobar izbor, pa tako tople zemljane boje najbolje odgovaraju hladnim plavim očima.

Zelene oči:

4a74a220cc39774ecb79d8db18881ba5

Crvena je komplementarna boja zelenoj pa se zato trudite da na očima nosite senke sa crvenim prizvukom. Dobar izbor su ljubičasta i boja burgundije jer uokviruju oči i izvlače zeleni pigment. Savetujem da povučete strogu crnu liniju uz ivicu kapka.

Smeđe oči:

blue

Ako imate smeđe oči malo je verovatno da ćete pogrešiti sa izborom senke. Najbolji izbor su zemljane boje i ponoćno plava, jer naglašavaju zeleni pigment u smeđim očima. Ljubičasti ili tamnoplavi ajlajner ili olovka postiže isti efekat kao i crna.

Boja lešnika:

emerald

Zlatna i boja smaragda naglašavaju oči boje lešnika, dok neutralno smeđe pojačavaju njihovu jačinu. Braon ajlajner nanesite na ivice kapaka, a sjaj ovih očiju istaknite zlatnom senkom u unutrašnjim uglovima oka.

IMG_7640

 

 

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp