Search
Close this search box.

Najbolje nominacije za Oskara 2017.

Ponovo je to doba godine – dodela Oskara se bliži. Dok smišljate šta ćete grickati dok gledate prenos, mi smo tu da vas pripremimo na najbolji mogući način: izdvajamo najbolje ovogodišnje nominacije!

2016. nam je pružila toliko dobrih ostvarenja, a mi vam predstavljamo one u kategoriji za najbolji film. Ne znamo ko će da pobedi, ali znamo da je konkurencija prilično oštra.

La La Land

Jedan od filmova o kojima se najviše pričalo ove godine bio je baš ovaj, mjuzikl u kome igraju Ema Stoun i Rajan Gosling. Režirao ga je Damien Čazel i govori o dva umetnika puna velikih snova koji pokušavaju da se probiju kroz epicentar zabavne scene – Los Anđeles. Kritičari su hvalili film zbog svoje bogate i emotivne priče koja prikazuje i neverovatnu hemiju koja vlada između Goslinga i Stoun. Bilo da ste ljubitelj mjuzikla ili ne, film morate videti pre dodele!

Ograde

Denzel Vašington nije na vi sa Oskarima, dobivši dva za svoje uloge u filmovima Slava i Dan obuke. Ovde, uz Vajolu Dejvis – koja je nominovana za najbolju sporednu ulogu – priča priču o složenoj i turbulentnoj prirodi porodičnih odnosa. Sve se vrti oko minulih ambicija jednog čoveka i o tome kako se suočava sa životom koji je krenuo u drugačijem pravcu od onog koji je zamislio. Moćan dijalog koji dominira filmom donet je na najbolji mogući način zahvaljujući odlične glumačke postave.

Nevidljivi faktori

Ovaj film priča priču o tri afroamerikanke koje rade kao matematičarke za NASA-u, šezdesetih godina. Taradži P. Henson, Oktavia Spenser i Džanel Mone prosto plene svojom razdraganom harizmom koja mami gledaoca da se prepusti usponima i padovima njihovih zasebnih priča. Spenser je imala tako dobar performans da je nominovana za najbolju sporednu ulogu. Film koji baca svetlo na nešto što je često ignorisano, Nevidiljive faktore ne treba propustiti.

Mančester na moru

Ovo ostvarenje istražuje povezanost u porodici koja se suočava sa velikom žalošću. Kejsi Aflek igra Lija Čendlera, koji, nakon iznenadne smrti brata biva proglašen starateljem svog bratanca. Reditelj i scenariste Kenet Lonergan razvio je priču o srcobolji na veoma dirljiv način.

Lav

Lav u sebi prepliće priču o tragediji, identitetu i nadi. Dev Patel glumi Sarua, dečka iz malog indijskog sela koji slučajno dospeva u Kalkutu. Kako nije uspeo da nađe put nazad, biva usvojen od strane australijskog para, koga glume Nikol Kidman i Dejvid Venham. Gledalac prati potom kako Saru odlazi u potragu za svojom porodicom. Ova dirljiva priča je vešto skrojena od strane Garta Dejvisa, i elegantno izbegava sve klišee.

Mesečina

Uz La La Land, jedan od najvećih tema u filmskim krugovima – i to s razlogom. Ozbiljno dobar prikaz savremenog afroameričkog života, Mesečina se bavi širokim dijapazonom problema – od identiteta do veza i ljubavi. Režirao ga je Beri Dženkins, koji je uspeo da učini da se zapitamo kako nas okruženje formira u ljude kakvi jesmo.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp