Najčešće greške koje pravimo kada želimo da promenimo svoj mindset

Znate onaj trenutak kada ostanete sa sobom i osetite neki nemir. Tada vam je jasno da je vreme promene došlo. Ipak, najteži deo promene sleduje u trenutku kada shvatimo da moramo promeniti svoj način razmišljanja.

Kada spoznate u kom životnom segmentu vam je promena mindseta potrebna vi ste na pravom putu da uspete.

Ipak, postoje greške u promeni mindseta koje neretko pravimo, a koje je lako sprečiti, ukoliko ih kod sebe prepoznate:

#Želimo promenu, ali ne verujemo da smo sposobni za nju

Ako je odluka o proemni doneta to apsolutno nije dovoljno. Da biste uspeli da ostvarite svoje ciljeve, vreme je da počnete posvećeno da radite, pa će vaš trud tek tada imati smisla, ali i rezultata. Nemojte sumnjati u sebe, već dajte sebi vremena, ono je preduslov za svaku temeljnu promenu.

Pročitajte: 5 jednostavnih saveta koji će vam pomoći da povratite veru u sebe i pobedite nesigurnost!

#Promena počinje iznutra

Naravno da sa promenom mindseta želite da promenite i neke spoljašnje faktore, kako biste postali prava verzija sebe. Pa ipak, bez obzira na to što želite da promenite boju kose i promenite svoju pojavnost, promena mindseta mora početi u vama, a ostale promene samo su jedna od usputnih stanica. Ukoliko promenite frizuru i stil, vi niste na pola puta ka novoj verziji sebe, već na potpuno pogrešnoj stanici.

#Promena mora početi temeljno

O da, da biste promenili svoju budućnost, prvo morate preuzeti odgovornost za svoju sadašnjost. Ako ste pravili greške, upali u probleme i niste sigurni kako sve to da rešite, promena ne počinje bekstvom od realnosti, već temeljnim rešavanjem svakog problema. Jer promena zaista može podrazumevati novi beli list papira, a ne neku poluispisanu stranicu!

Autor: T. P:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp