Search
Close this search box.

Najčešće greške u flertovanju i kako ih izbeći

Ah, flert. Tako divna i tako zabavna aktivnost. Po definiciji jednostavna, a u praksi toliko podložna blamovima i ispalama. Pri flertovanju ne greše samo žene – naravno, ali mi ovom prilikom izdvajamo koje su to crvene zastavice u flertu – iz ugla muškaraca!

Činite da se oseća kao dete

Znate one situacije kada pitate nekog tipa čime se bavi, a on kaže da se njegova firma bavi humanitarnim radom usmerenim ka deci, a onda vi kažete: ,,Jaoo, to je tako slatko!“ Slatko je pridev kojim vas je opisivala vaspitačica mami u vriću. Jednostavna ispravka: Zamenite slatko sa lepo/divno/inspirativno/korisno i osetiće se kao Džejms Bond.

Dovodite u pitanje njegovu muškost

Pretpostavimo da je zabrinut da ne ukvasi svoje nove bele patike, a vi mu kažete: ,,Ma, ajde bre, budi muško!“ Možda vama to deluje kao pošalica, ali njemu verovatno neće. Zapravo, ova replika ni vama ne ide mnogo u korist, ako nas razumete. Ne govorimo o tome da morate da čuvate njegov dragoceni ego 24/7, ali uzmite u obzir prednosti koje sa sobom nosi činjenica da se pored vas oseća kao muškarac više nego pored bilo koga drugog.

Konstantno vraćate razgovor na sebe

flert2

Kaže vam da je bio u Beču, a vi momentalno spomenete kako ste bili tamo – i u još pet zemalja. Prava draž je u tome da se otkrivate malo po malo. Poenta flerta nije samo da sebe predstavite u najboljem svetlu, već i da dozvolite da se i vaš pratilac oseća dobro!

Odbijate komplimente

Zamislite da vam neko najiskrenije moguće kaže: ,,Baš divno izgledaš večeras.“ A vi njemu uzvratite: ,,Ma, ne preteruj!“

Sigurno se vama, ili nekome od vaših bližnjih ovakav odgovor omakao bar jednom. Na ovaj način niti se on osetio privlačnim, niti ga je to ohrabrilo da nastavi sa komplimentima. Jednostavno hvala može učiniti čuda.

Ne uspevate da uzvratite flert

Shvatimo da nam je neko privlačan, a onda… ne uradimo ništa, jer se bojimo. Jednostavno recite ,,Ćao“ ili ,,Jesi li probao koktele ovde? Čula sam da su super.“ I eto ga. Flertovanje.

izvor: cosmopolitan.com
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp