Search
Close this search box.

10 najlepših pejzaža na Instagramu

Ukoliko već ne osećate želju za bekstvom kako se bližimo praznicima, ovo što ćemo vam sada prikazati će definitivno učiniti da poželite da se spakujete odmah. Fotografije pejzaža pozivaju vas da posvedočite lepoti prirode, tako da se možete okrepiti čak i kada niste u mogućnosti da izdvojite malo slobodnog vremena. Zapravo, dok smo birale najbolje slike, i same smo se izgubile u vrtlogu predivnih kadrova da su nam se šake ukočile od pregledanja silnih profila.

Kako bismo spasili vaše prste od slične sudbine, predstavljamo vam listu naših favorita.

Bilo je teško, ali smo odabrale slike koje deluju na nas tako da se osećamo bliže prostoru koji je uhvaćen. Uživajte. 🙂

foto: @onthere
foto: @onthere

Legendarna polja lavande u Provansi u Francuskoj izgledaju dobro iz svakog ugla. Baš zato što nemaju lošu stranu, impresivno je da ih je fotograf uhvatio tako da još više naglašava njihovu lepotu. Jedino što nije uspeo da uhvati je opuštajući efekat mirisa lavande.

foto: @nicolefranzen
foto: @nicolefranzen

Ozbiljno smo se zamislile da li da damo zadnji novac na kartu u jednom pravcu do ove plaže sa crnim peskom. Dok se zapravo ne realizuje ovaj scenario i ne zauzmemo svoje mesto na ovom ostrvu, pored mora, moraćemo da se divimo majci prirodi i uživamo u njenom remek delu preko ekrana.

foto: @vibes
foto: @vibes

Ovo može biti najfotogeničnije ,,prednje dvorište“ koje smo videle, verovatno zbog snežnog prostranstva i plavog neba koji prave savršen kontrast sa modernim, minimalističkim domom, a opet sve izgleda tako skladno. Fascinantno.

foto: @hiltondavilla
foto: @hiltondavilla

La Laguna Colorada u Boliviji je pravi obojeni raj. Ovo slano jezero je dom egzotičnim pticama – Flamingosima. Definitivno ima smisla što ove vedre ptice sleću na podjednako veselo okruženje.

foto: @michaelchristopherbrown
foto: @michaelchristopherbrown

Olujno nebo, talasava brda i reka koja teče prave pravu bajkovitu scenu. Ovo je pogled na Walikale, malo selo u Kongu.

nikk_la
foto: @nikk_la

Ukoliko vam je bilo potrebno još dokaza da su mostovi fotogenični, evo. Moraćete, ipak, da pronađete sami svoj most, jer je fotograf kao lokaciju stavio ,,Negde iznad duge“. Ukoliko, pak, znate kako da dođete tamo, molimo vas recite i nama.

reneeroaming
foto: @reneeroaming

Sve reči su ovde suvišne. Zlatno svetlo i beli čamci čine čitavu kompoziciju jednostavno nestvarnom.

doyoutravel
foto: @doyoutravel

Ovaj krater na zapadu Jave, u  Indoneziji, je prosto izvan ovog sveta. Ne bukvalno, iako bismo poverovali kada biste nam rekli da je sa druge planete. Paleta boja ovde je minimalna, ali teksture su te koje prenose lepotu ovog mesta.

reneeroaming2
foto: @reneeroaming

Ne postoji ništa što može korisiti kao mini detoks za mozak kao što je to prikaz čistog pejzaža. Lepota ovog drveta uz slikoviti planinski venac u pozadini je naprosto dirljiva. I pogledajte to svetlo, koje daje mekoću čitavoj fotografiji. Naprosto neverovatno.

foto: @emilyblincoe
foto: @emilyblincoe

Sneno drveće i sneg tako lepo prikazuju promenu godišnjih doba. Horizont izgleda beskonačno, a ne bismo imali ništa protiv da se izgubimo u ovom vrtu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp