Search
Close this search box.

Najlepši praznični filmovi koje morate da pogledate

Ovo je period romantike, beline, svećica, toplih čajeva, šarenila, praznične euforije i osećaja mira i spokoja. Sa druge strane, približava se kraj godine, svi jure i žure, pod stresom se rešavaju nagomilane obaveze i završava jedno poglavlje dok se korača ka novom.  

Hladne zimske dane najlepše je provesti u toploj sobi dok vam kroz prozor probija svetlost novogodišnje rasvete koja krasi gradske ulice. Pravo je vreme da okupite svoje najmilije, pripremite omiljene kolače i sa naše liste najlepših prazničnih filmova izbaerete svoj favorit. 

Ovo nije lista najgledanijih filmova niti onih bez kojih se ne mogu zamisliti zimska popodneva u krevetu uz omiljenu kafu. Ovo su možda neki zaboravljeni filmovi, puni praznične euforije i naravno ljubavi.

Divan život

Prvi film na našoj ovogodišnjoj top listi, ali i film koji je proglašen za najbolji božićni film svih vremena je „Divan život“Verovali ili ne, ovo je film koji pamti jako loš početak svog prikazivanja u bioskopima, da bi kasnije pet puta bio nominovan za Okrara. Iako nikada nije osvojio nijednu nagradu danas se stavlja na vrh liste filmova sa prazničnim motivima. Džejms Stjuart tumači ulogu glavnog lika koji na početku filma želi da izvrši samoubistvo, na Badnje veče 1945. godine. Ukoliko ne znate šta se dalje događa, obavezno pogledajte. Ako ste pak već gledali film, nije na odmet pogledati ga ponovo, čak ga je i režiser Frenk Kapra svakog Božića prikazivao svojoj porodici.

Čudo u 34. ulici

Božićna sezona počinje u njujorškoj robnoj kući i tu se dešava radnja jednog veoma uzbudljivog filma. Radi se o filmu „Čudo u 34. ulici“, koji spada u jedan od najpopularnijih božićnih filmova, iako je premijera ovog filma bila u maju mesecu davne 1947. godine. Tridesetak godina kasnije snimljen je televizijski rimejk, a 1994. godine ponovo je na temelju istorijskog klasika snimljen u režiji Johna Hughesa. Ukoliko više volite laganije tonove pogledajte najnoviju verziju, a oni verni originalu i tradiciji crno – belih fimova opredeliće se za prvu verziju Čuda.

Sve što želim za Božić

„Sve što želim za Božić“ je priča iz 1991. godine o devojčici Holi koja tačno zna šta želi kao božićni poklon. Ona će to i reći Deda Mrazu. U pomoć svog brata, Itana, pokušaće da svoju razdvojenu porodicu ujedine bar za Božić. Da li će im to i uspeti potrudite se sami da saznate. Ukoliko ste romantični, volite filmove sa porodičnim motivima, a pre svega ljubav, ovo je pravi izbor za vas.

Igra sudbine

Verujete li u sudbinu? Ukoliko verujete oduševiće vas film „Igra sudbine“, ako ne ipak ga pogledajte, možda poverujete. Znate da Njujorčani pred svaki Božić odlaze u ogromne, prelepo okićene šoping centre kako bi obavili svoju božićnu kupovinu. U jednoj takvoj, sasvim slučajno sreću se Džonatan i Sara. Dešava se ljubav na prvi poglad, a kako bi svoj susret postavili na test, Sara odlučuje da započne veoma čudno igru i njigov ponovni susret prepusti sudbini.

Preživeti Božić

Da li ste se ikada zapitali kako „Preživeti Božić“? Baš tako glasi naziv jednog zamiljivog prazničnog filma. Ako više od romantike volite komediju, izaberite ovo preživljavanje. Glavni junak ove božićne porodične komedije je osuđen da jednu božićnu noć provede usamljen, ali ovog puta to ne prihvata, već pokušava da osmisli što zanimljivi Božić. Zato odlazi u svoju porodičnu kuću gde je živeo kao dečak i tamo pokušava da vrati one stare srećne trenutke. U tome mu pomaže jedna porodica. Na koji način će se Dru zabaviti ostaje vam da saznate.

Kako preskočiti Božić

Da li i za vas Božić predstavlja dan kada obavezno morate biti kod kuće?! Ukoliko neko drugi odluči drugačije, da li bi ga trebalo osuđivati?! Jedan bračni par odlučuje da nakon mnogo srećnih Božića provedenih sa svojom kćerkom, ove godine Božić provedu krstareći Karipskim ostrvima. Njihove komšije to oštro osuđuju. „Kako preskočiti Božić“ je film koji je sve samo ne dosadan, novogodišnji film.

Gospođa Čudo

Svi ti praznični dani su usko povezani sa čudima, pa tako jednu porodicu, koju čine otac udovac i dva sina, jednog dana posećuje „Gospođa Čudo“, kako i glasi naziv ove komične fantazije. Šestogodišnji blizanci i njihova nova dadilja uspostavljaju odličan kontakt na iznenađenje njihovog oca. Ovaj film nije samo površna božićna priča, duboko u sebi vodi se temama porodičnih odnosa, bolne prošlosti i opraštanja. Film je snimljen po knjizi Debbie Macomber. Garantujemo vam dobru zabavu!

Steve Martin kaže da su sve moguće životne zagonetke već riešene u filmovima. Zato vi napravite svoju listu filmova za praznične večeri i uz odabrano društvo prepustite se čarolijama.

Ukoliko vam zafali malo romantike, kliknite na ovaj post ispod i pogledajte koji su to najromantičniji filmovi svih vremena!

Najromantičniji filmovi svih vremena

Maja Vlajić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp