Najupečatljivije venčanice kroz istoriju

Neke su bile rizičan potez, a neke su jednostavno bile ispred svog vremena. Pogledajte koje venčanice su obeležile istoriju mode – možda pronađete inspiraciju i za sebe!

1952: Elizabet Tejlor

elizabet t

Nosila je više haljina, s obzirom na to da se više puta i udavala, ali prva nekonvencionalna haljina ove legendarne glumice bio je ovaj jednostavni komplet.

1954: Merilin Monro

merilin m

Kada se holivudska starleta Merilin Monro udala za bejzbol legendu Džoa DiMađija u San Francisku, nije nosila belo. Zapravo, nosila je nešto što niko nije očekivao: čokoladno braon haljinu do ispod kolena.

1966: Mia Ferou

mia f

Osim što bila apsolutni trendseter sa svojom pixie frizurom, Mia Ferou je potpuno ignorisala konvencionalna pravila kada je obukla kratku belu suknju kada se udala za Frenka Sinatru. Sam brak je bio skandalozan u to doba, jer je ona imala samo 21 godinu, a on 50.

1967: Prisila Presli

prisila p

Da li ste spremni za iznenađenje? Žena Elvisa Preslija je kreirala sopstvenu venčanicu za njihovo venčanje u Las Vegasu. Haljina je bila vrlo efektna – sa sve šifonom, biserima i ogromnim velom.

1969: Odri Hepbern

odri h

Ne čudi nas da je ova glumica izgledala zanosno kada se udavala za italijanskog psihijatra Andreu Dotija. Ipak, bilo je iznenađenje to što je nosila bledo roze Živanši haljinu dugih rukava, kombinovanu sa maramom na glavi.

1969: Joko Ono

joko ono

S obzirom da su sami po sebi bili nekonvencionalni par, tako su se i obukli. Joko Ono je nosila najveće trendove svog doba: mini suknju, šešir i dokolenice.

1988: Rita Vilson

rita v

Kada je krenula ka oltaru sa Tomom Henksom, nosila je ultra mini, pufnastu haljinu koja baš nije odolela zubu vremena. Šta jeste odolelo? Njihov brak. 28 godina su zajedno, što je ekvivalentno veku u vezama među poznatima.

1989: Ema Tompson

ema t

Kada se udala za irskog glumca Keneta Branaga, niko nije očekivao da će nositi raznobojnu haljinu ovakvog kroja. Opraštamo joj, jer kasne osamdesete i rane devedesete nisu baš bile najmodernije godine u istoriji.

1993: Maraja Keri

maraja keri

Pevačica je na venčanje sa Tomijem Motolom nosila ogromnu venčanicu kreatorke Vere Veng, koja je koštala preko 20.000 evra. Razveli su se četiri godine kasnije.

1994: Selin Dion

selin dion

Ova diva je na venčanju sa Reneom Anželilom nosila haljinu Mirele i Stiva Žentila koja je oduzimala dah, sa sve dugim rukavima i dugačkim šlepom. Najsjajniji (bukvalno) utisak ostavio je aksesoar koji je imala na glavi.

2014: Solanž Nouls

solanž

Ima li boljeg načina da proslavite brak nego u odelu u kom zapravo možete da se krećete? To je upravo ono što je Solanž uradila kada se udala za Alana Fergusona u Nju Orleansu. Izgledala je očaravajuće, a odeća je bila vrlo udobna – mogla je čak i da vozi biciklu!

Ako vam je sinula ideja za haljinu iz snova, sada je red da isplanirate i medeni mesec, zar ne? Pogledajte šta MCT predlaže.

Izvor: harpersbazaar.com
glavna slika: Rog Walker/Vogue
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp