Search
Close this search box.

Najveći beauty greh nije ono što mislite

Postoji duga lista poroka vezanih za lepotu kojih se vredi odreći, kao što je padanje u krevet sa neopranim licem ili konstantno grickanje noktiju. Sva sreća jedan od najvećih poroka se najlakše da popraviti: svakodnevna dehidratacija, koja može prouzrokovati ozbiljna oštećenja na koži, uz propratni umor i loše funkcionisanje mozga.

Ipak, svakodnevno piti vodu deluje teže nego što jeste. Evo naših rešenja koji će vas primorati da se hidrirate ove zime – i izgradite podlogu za lepše proleće. 🙂

Isprobajte aplikaciju za hidriranje

Postoji nebrojeno mnogo aplikacija koje čine da konzumacija vode bude manje poput obaveze. Na primer, aplikacija Plant Nanny prati broj čaša vode koji popijete svakog dana kako bi pomogla slatkoj maloj biljki da poraste i cveta. Za one koji nisu u tom fazonu, tu su i klasični podsetnici čiji alarmi zvone u dogledno vreme kada bi trebalo da se hidrirate.

,,Gurajte“ flašice svuda

Ovo nije nikakva nauka, ali flašice vode bi svuda trebalo držati – u torbi, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi… to je vizualni podsetnik da ispijete još jednu čašu.  Predlažemo i da držite stakleni bokal u kancelariji koji ćete da dopunjavate.

Jedite ono što pijete

Umesto sipanja velikih količina tečnosti u sebe, zašto se ne biste okrenuli užinama koje imaju visok sadržaj vode? To podrazumeva očigledne izbore poput lubenice leti, jagoda, seckanog krastavca i celera.

Koristite i alternativne metode

Ne možete stići do lavaboa? Sprej za lice ili hidratantna ulja mogu sprečiti isušenost kože – dok ne dođe vreme da odradite pravu stvar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp