Najzdravije letnje namirnice

Ako želite da održavate liniju ovog leta, imamo vrlo jednostavan savet: jedite namirnice koje će vas zadovoljiti i koje će vas zasititi. Na taj način vaše telo neće imati potrebu za dodatnim kalorijama, a najbolje je od svega što ćete skinuti i tvrdoglave kilograme.

Mislite o voću i povrću kome je sada sezona. Napravite zalihe sledećih namirnica i budite bez brige za vreme bikini sezone:

Lubenica

tumblr_static_3f0wvfx6tpq88kw04gco4w4s8_2048_v2

Ovaj simbol leta sadrži tip vlakana koji se povezuje sa masnoćom i izbacuje je iz vašeg organizma. Lubenica sadrži i dosta vode, tako da vas istovremeno i hidrira.

Jagode

tumblr_m27e38sjOR1qie36io1_500

Kao mnogo drugo voće, i jagode su pune vlakana i hranljivih sastojaka. Međutim, one su i voće koje ima jako malo kalorija!

Kelj

tumblr_mf5qnaoFF21qdei8m

Sezona kelja kreće uskoro i biće prvi izbor svake osoba koja vodi računa o svom zdravlju. Ovaj zeleniš pun nutrienata će dodati solidnu količinu vlakana vašem smutiju sa grčkim jogurtom. Ova kombinacija će vas zasititi i osvežiti, pa nećete imati potrebu da posegnete za visokokaloričnom užinom.

Grilovano povrće

57942_270664231_l

Napunite oval grilovanim povrćem, jer ono ima nizak sadržaj kalorija i masti, a više vlakana. Uz to, vaš burger će biti mnogo ukusniji i bolje će vas zasititi.

Krastavac

large

Glavni razlog zašto ovo neverovatno povrće ima tako osvežavajući ukus je njegov sadržaj vode, pa samim tim sprečava da se žeđ zamaskira u glad.

Paradajz

Slow-Roasted-Tomatoes-24

Nije kao da vam treba puno razloga da konzumirate ovo preukusno, rajsko povrće, ali evo jednog – još jedan je izvor vode koji možete pojesti.

Maline

tumblr_static_tumblr_static__640

Nikada ne biste pogodili da jedna šolja malina sadrži manje šećera nego bilo koje drugo letnje bobičasto voće – a upravo je šećer taj zbog kog brzo ogladnimo nakon jela.

Ananas

ea01c3f9442acf987ab7da78d8584d7e

Ok, ananas nam je tu čitave godine, ali je dobar za konzumiranje leti, zato što sadrži dva enzima koji potpomažu varenje i ubrzavaju metabolizam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp