Uglavnom svi volimo ukus sirćeta, naročito kao preliv na salati. Što će reći da se ova namirnica uglavnom koristi kao pojačivač ukusa, a nikada nije bila ,,zvezda večeri“. Do sad.
Naime, jabukovo sirće je na dobrom putu da postane najveće otkrovenje ove jeseni. Zašto? Zato što sirće na brojne načine koristi našem zdravlju – od toga da pomaže pri varenju i cirkulaciji, do toga da reguliše kiselinu u stomaku. Konzumiranje sirćeta je dobro čak i za pluća!
Nije ni čudo što se sve veći broj ljudi trudi da ovo piće načini više ,,pitkim“. Sa dodacima voća i šećera pokušavamo da ga što više približimo voćnom soku. Uz dodatke đumbira, kajenskog bibera i kurkume, pružamo sebi još dodatnih benefita.
Kada bi trebalo konzumirati ovaj čudesni napitak? Najbolje bi bilo da popijete jednu čašu čim se probudite, kako biste pokrenuli varenje i uklonili toksine iz tela. Ukoliko do sada niste bili jutarnji tip – sada je vreme da to postanete!