Search
Close this search box.

Najzdraviji jutarnji ritual

Usavršavanje jutarnjeg rituala može biti ozbiljan izazov. S obzirom na to da ima poprilično mnogo ,,zdravih“ trendova koji su samo prividni i koje treba izbegavati, jako je dobro znati da postoji bar jedan koji se i dalje javlja kao neizostavni deo jutra mnogih poznatih ličnosti.

Gvinet Paltrou ga redovno praktikuje, a Miranda Ker kaže da joj pomaže pri varenju. Najbolji deo je taj što košta manje od 100 dinara da se napravi.

O čemu je reč? O limunadi bez šećera, naravno! Verovatno ste negde na internetu videli da je preporučuju, a s obzirom na to da je sezona upornih virusa i prehlada, mislimo da je krajnje vreme da usvojite ovu naviku, ako već niste.

Zašto? Limun je prepun vitamina C, koji – kao što do sada već sigurno znate – jača naš imuni sistem. Kao dodatno svojstvo, limun je pun bioflavonoida koji ,,uništavaju“ štetne slobodne radikale koji štete krvnim sudovima i izazivaju upale. Uz sve to, napitak je ukusan i osvežavajući, a miris limuna će vas razbuditi na najbolji mogući način.

Ako ste spremni da probate ovaj zdravi trik, počnite tako što ćete iscediti pola limuna u čašu, a ostatak preliti vodom. Stručnjaci preporučuju da voda ne bude hladna, već da ima sobnu temperaturu. Na taj način će je naše telo bolje upiti ujutru. U nastavku dana slobodono je možete piti i hladniju, ako vam se tako više sviđa. Žeđ će vam biti utoljena, a želja za napicima prepunjenim šećera ugašena!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp