Search
Close this search box.

Namirnice koje ne bi trebalo da držite u frižideru

Sezona okupljanja je na samom vrhuncu, pa je samim tim vrlo jednostavno da se hrana nakupi i da se police u frižideru napune ostacima hrane, flašama vina i različitim sastojcima.

Povišena temperatura utiče na neke sveže namirnice, ali postoji mnogo nesporazuma u vezi sa tim šta zapravo ide u frižider.

Istina je da mnoga hrana koju automatski tamo stavljate – ne bi trebalo da bude tu. Očistite police frižidera, jer ovih nekoliko namirnica tu ne pripada. Bolje je da ih držite na sobnoj temperaturi.

Avokado

1375611524685852

Ako ih stavite u frižider, to će teško odložiti oksidaciju – odnosno pojavljivanje prepoznatljivih braon fleka. Preporučuje se da ih umesto toga držite u papirnim kesama.

Paradajz

tumblr_static_tumblr_static__640

Bilo da ga stavljate u salatu ili sos za pastu, paradajz je mnogo ukusniji kada se drži na sobnoj temperaturi. Stavite ih u činiju i negde gde je svetlo, kako bi prirodno sazreli.

Dinja

tumblr_mor394mkp21r781pfo1_500

 

Ova voćka može ukrasti mnogo prostora, te je držite u špajzu dok je ne isečete. Nakon što ste to učinili, umotajte parčad u plastičnu foliju i ostavite ih da se hlade.

Luk

tumblr_mph6xz5usp1svrx2so1_1280

Njemu je najbolje na suvom i provetrenom prostoru, daleko od drugih namirnica koje mogu upiti njegovu… prilično jaku aromu. 🙂 Neka to mesto bude tamno, kako luk ne bi proklijao.

Hleb

tumblr_lnyw06Se4d1qcl7wao1_1280

Ako imate naviku da stavljate veknu u frižider, imamo loše vesti za vas: na ovaj način će se hleb brže ubuđati, nego ako ga stavite u kutiju za hleb.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp