Sezona okupljanja je na samom vrhuncu, pa je samim tim vrlo jednostavno da se hrana nakupi i da se police u frižideru napune ostacima hrane, flašama vina i različitim sastojcima.
Povišena temperatura utiče na neke sveže namirnice, ali postoji mnogo nesporazuma u vezi sa tim šta zapravo ide u frižider.
Istina je da mnoga hrana koju automatski tamo stavljate – ne bi trebalo da bude tu. Očistite police frižidera, jer ovih nekoliko namirnica tu ne pripada. Bolje je da ih držite na sobnoj temperaturi.
Avokado
Ako ih stavite u frižider, to će teško odložiti oksidaciju – odnosno pojavljivanje prepoznatljivih braon fleka. Preporučuje se da ih umesto toga držite u papirnim kesama.
Paradajz
Bilo da ga stavljate u salatu ili sos za pastu, paradajz je mnogo ukusniji kada se drži na sobnoj temperaturi. Stavite ih u činiju i negde gde je svetlo, kako bi prirodno sazreli.
Dinja
Ova voćka može ukrasti mnogo prostora, te je držite u špajzu dok je ne isečete. Nakon što ste to učinili, umotajte parčad u plastičnu foliju i ostavite ih da se hlade.
Luk
Njemu je najbolje na suvom i provetrenom prostoru, daleko od drugih namirnica koje mogu upiti njegovu… prilično jaku aromu. 🙂 Neka to mesto bude tamno, kako luk ne bi proklijao.
Hleb
Ako imate naviku da stavljate veknu u frižider, imamo loše vesti za vas: na ovaj način će se hleb brže ubuđati, nego ako ga stavite u kutiju za hleb.
Foto: Pexels, Pinterest