Search
Close this search box.

Nanesite besprekorno proizvod za samopotamnjivanje uz ovih 7 efikasnih koraka

Sunčani dani su konačno tu i vreme je da iz garderobera izvučemo svoje omiljene letnje komade i konačno uživamo u njima, ali kako da obučemo mini suknjicu, ili omiljenu haljinu na bretele kada smo potpuno beli, nakon ekstra produženog kišnog perioda?

Ako želite da leto započnete, već pripremljeni, sa blago preplanulim tenom, pravo je vreme da započnete sa upotrebom proizvoda za samopotamnjivanje. Ako vas brine da li ćete ga ravnomerno namazati, jer su tamne fleke po telu, poslednja stvar koju želite, pokušajte ta pratite naše beauty savete za besprekorno nanet proizvod za samopotamnjivanje i savršen ten.

Uradite piling tela

Piling celog tela je najvažniji korak, pred nanošenje proizvoda za samopotamnjivanje. Ovo će vam pomoći da otklonite sve mrtve ćelije kože, kako bi vam koža, pre mazanja bila glatka i kako se dodatna boja ne bi skupljala na mrtvim ćelijama i davala neuredan izgled vašoj koži.

Depilacija

Depilacija je podjednako važan korak, kao i piling tela. Otklanjanje neželjenih dlačica, daće vašoj koži glatkoću i biće vam mnogo jednostavnije da potpuno ravnomerno nanesete proizvod za samopotamnjivanje.

Sačekajte da se koža osuši

Navikli smo da kožu namažemo mlekom, dok je još uvek vlažna, po samom izlasku iz kade. Međutim, to bi nam samo napravilo problem, kada su proizvodi za samopotamnjivanje u pitanju. Na vlažnim mestima, proizvod se neće primiti kako treba i postoji verovatnoća da će vam koža bizi zaista flekava. Zato je važno da nakon tuširanja kožu dobro istrljate peškirom i sačekate da se dodatno osuši, pa da tek onda nanesete proizvod.

Hidrirajte suve regije

Pre nego što nanesete proizvod za samopotamnjivanje, važno je da hidrirate sve suve regije na telu i licu, posebno zglobove koji su problematična regija, kada je suva koža u pitanju. Tendencija da koža bude tamnija na isušenim mestima postoji i zato je hidratacija obavezna.

Nanesite proizvod

Veoma je važno da proizvod za samopotamnjivanje nanesete pažljivo, ravnomerno i kružnim pokretima, kako bi ga koža podjednako upila u svakoj regiji. Potrudite se da pređete tankim slojem proizvoda, svaki milimetar kože, kako ne biste ostali šareni.

Operite ruke

Nakon što ste namazale telo, dok čekate da se osušite, operite ruke, kako biste sprali ostatak proizvoda sa šaka i sprečile da na rukama imate previše tamne boje, što može da izgleda poprilično neuredno.

Sačekajte da se osuši

Zaista je važno da stojite jedno 5 do 7 minuta, kako bi koža upila proizvod. Svi znamo da se pojedini proizvodi za samopotamljivanje skidaju i ostavljaju tragove, zato je važno da se potpuno osušite, pre nego što sednete, kako ne biste skinuli boju u velikoj površini i izgledali veoma šareno.

Zaista nije nemoguće da sami brzo dođete do savršenog tena, sve što vam je potrebno je preciznost, strpljenje i ovih par saveta. A ko ne bi uložio taj minimum truda, zarad lepršavih i prozračnih, letnjih outfita.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp