Search
Close this search box.

Napravite sami piling za telo

Ukoliko želite da promenite svoju standardnu rutinu nege tela i uvedete nešto novo onda smo sigurni da će vam se dopasti naše današnje ideje. Verovatno znate i same koliko je piling važan segment u nezi kože ukoliko želimo blistav ten. Nije važno da li je reč o koži tela ili lica, piling je nezamenljiv. Na tržištu možemo naći pilinge raznih proizvođača, međutim smatramo da su ovi koje same napravimo efikasniji i sigurno bezbedniji za našu kožu. Izdvojite nekoliko minuta i pripremite svojoj koži pravi tretman uživanja. Sve sastojke već imate u svom domu! 

Zašto je važan piling kože?

Piling je važan jer sa njim postižemo efekat koji ne dobijamo ni jednom drugom metodom. Tokom obavljanja pilinga sa tela otkanjamo sve izumrle ćelije i nečistoće. Naravno, obratite pažnju na to da je piling agresivniji od standardnog čišćenja kože i zbog toga se njegova primena preporučuje jednom u sedam do deset dana.  

Nakon pilinga koža je više prokrvljena, a samim tim izgleda blistavije i zdravije, postaje elastičnija i povećava se njen tonus. 

Najbolje bi bilo da prvo toplom vodom pokvasite kožu da bi se pore otvorile, a zatim možete preći na piling. Nemojte biti pretarano grubi, dovoljni su blagi kružni pokreti tokom pilinga. Sami ćete odlučiti šta je potrebno vašoj koži i na osnovu toga možete kupiti, ili u ovom slučaju napraviti, piling. 

Piling od kafe i limuna

Za pripremu ovog pilinga možete koristiti talog od kafe ili mlevenu kafu, isceđen limun i malo ulja po želji. U pilinge koje pravite sami uvek možete dodati gel za tuširanje ili ulje i na taj način određujete koje jačine će biti piling.  

Kafa i limun će nakon dve do tri nedelje redovnog korišćenja poboljšati tonus kože, regenerisati je i povratiti blistav izgled. Pilinzi sa kafom utiču i na suzbijanje celulita uz masaže kritičnih mesta.

Piling od šećera

Šećer je veoma pogodan za pravljenje pilinga. Možete koristiti i so, ali samo ukoliko je koža potpuno zdrava i ako na njoj nemate nikakve ranice. Zbog toga je šećer praktičniji izbor. Možete ga kombinovati sa medom, kokosovim ili nekim drugim uljem. Šećer je krupniji od kafe tako da je ovaj piling agresivniji od prethodnog i zbog toga budite obazrivi i nežni tokom masaže. 

Mi smo želeli da ga učinimo i estetski lepim pa smo u piling od šećera dodali i nekoliko kapi jestive plave boje. Na taj način se možete igrati i praviti piling u raznim bojama, pa tako to može biti i lep ručno izrađen poklon za neku dragu osobu. Po želji možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Soda bikarbona, med i žuti šećer

Med je odličan sastojak za blage pilinge koje ćete koristiti nakon depilacije jer ima antibakterijsko dejstvo. Soda bikarbona i žuti šećer, koji je krupniji od klasičnog šećera, su takođe dobar izbor. Soda bikarboda će uticati na posvetljivanje fleka i ožiljaka ukoliko ih imate na koži. Koža će biti nežna, a ten ujednačen. 

Ove razne pilinge možete kombinovati same. Igrajte se i dodajte sastojke koje volite. Osim ovih ideja koje smo vam naveli možete koristiti i ovsene pahuljice, kukuruzno brašno i mnoge druge prirodne sastojke. Ukoliko imate problematičnu kožu posavetujte se sa vašim dermatologom pre upotrebe bilo kakvog pilinga. Ukoliko imate zdravu kožu onda smo sigurni da će vam ovi homemade preparati sigurno prijati i učiniti vašu kožu jos lepšom i blistavijom. Hladno vreme nam polako stiže i ne zaboravite negu kože koja je veoma važna tokom hladnih dana.

Ukoliko volite esencijalna ulja, obavezno kliknite ovde i otkrijte sve njihove blagodeti!

Možete napraviti i predivan prirodan tonik za lice. Kliknite ovde i saznajte kako!

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp