Search
Close this search box.

Našminkajte se kao Kim Kardašijan!

Kim Kardašijan je poznata po svojim emisijama i editorijalima, ali i makeup izgledu na kojem joj zavidi svaka žena. Konturisanje je postojalo i pre nje, ali ga je Kim nametnula kao trend koji je nemoguće izbeći. Za njen prepoznatljiv izgled i izraženo konturisano lice zaslužan je poznati šmineker Mario Dedivanović.

,,Kim izgled” je jedan od najtraženijih među devojkama koje šminkam. Konturisanje u tom stilu privlači žene jer žele da izgledaju poput nje – naglašene jagodice, pravilan nos, pune usne i velike oči.

Osnovni cilj konturisanja, o kome smo već pisali, je da postignemo ovalan oblik lica iz onog koje imamo, bilo ono okruglo, četvrtasto, srcoliko ili duguljasto. Ovalan oblik lica smatra se najpravilnijim, a uz konture lica rade se i konture nosa i jagodica.

Lice možemo konturisati sasvim lagano – i to jagodične kosti i nos, i ovakav izgled ćete moći da nosite svaki dan. Kim Kardašijan izgled, pak, je nešto što možete nositi eventualno za večernji izlazak ili fotografisanje.

Kako postići ,,Kim izgled”?

14037490_10154435145784419_1509217756_o
foto: instagram.com/kimkardashian

1. Na celo lice ravnomerno nanesite tečni puder u odgovarajućoj nijansi. Na podočnjake, uglove nosa,  duž nosa i oko usana nanesite hajlajter.

2. Konture lica možete raditi kremastim korektorom ili bronzerom. Ako ste svetlijeg tena možete koristiti i kompaktni puder ili čak senku za obrve.

3. Konturiše se tako da na četkicu stavite malo proizvoda koji nanosite duž jagodične kosti i zatim dobro izblendirate tako da prelazi postanu blagi.

4. Čelo možete smanjiti tako što ćete bronzer ili kremasti korektor naneti uz koren kose i dobro razmazati prema kosi. Konture dobro fiksirajte fiksatorom u prahu ili spreju.

5. Na jagodice nanesite nežno ružičasto rumenilo, a na usne ruž u nude nijansi. Senku bronzane nijanse nežno nanesite na kapak i lagano blendirajte i stavite veštačke trepavice.

Moj savet za ovaj način šminkanja je pravilo ,,manje je više”, a da nijansa kontura bude do tri tona tamnija od vaše prirodne nijanse kože lica.

IMG_7640-683x1024-1

Jelena Perkunić, profesionalni šminker, rođena je 1987. godine, a profesionalnu karijeru započinje 2008. Mlada, ambiciozna i željna novih saznanja, interesovanje za modu, film i šminku pokazuje još u osnovnoj školi. Obrazovanje stiče kod najpriznatijih šminkera u Srbiji, praksu radom na stvaranju TV programa u producentskoj kući ProVision, dok svoje znanje, umeće i profesionalizam dokazuje radom na televiziji Pink. Vlasnica je makeup studija u centru Beograda, na Vračaru, osobenog po pozitivnoj vibraciji koju prenosi kako na polaznike kursa šminkanja koji organizuje, tako i na afirmisane javne ličnosti iz sveta mode i muzike.

glavna slika: Stefanie Keenan/Getty Images
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp