Našminkajte za 5 minuta – evo kako!

Savršena šminka ne mora oduzimati tri sata vašeg vremena. Šta vam je cilj: blistava koža, pune trepavice i lepe usne? Sve to možete postići u pet koraka!

Jednostavna podloga i korektor

Koristite varijante koje ne daju mnogo prostora za greške, poput korektora u stiku ili podloge u kamenu i fokusirajte se na masnije regije vašeg lica i na crvenilo oko nosa i brade. Izjednačite sunđerom sva nejednaka mesta. Za tvrdoglave podočnjake, zagrejte kremasti korektor između prstiju i natapkajte ga gde je potrebno. Tapkanjem pojačavate cirkulaciju oko očiju i pomažete koži da se probudi.

Prirodno rumenilo

Za prirodan, a ujedno i jako lep izgled, odaberite kremasto rumenilo u stiku. Koristite prste kako biste naneli nekoliko “tačkica” na jagodice i blendujte dok ne postignete željeni efekat (rumenilo u prahu zahteva četku, a za to nemamo vremena u ovoj rutini!).

Savet: Ne nanosite stik direktno na lice. Možda mislite da će to biti brže, ali sve su šanse da ćete staviti previše. Manje je, uvek, više.

Uglađene obrve

Proizvodi za oblikovanje obrva dodaju gustinu i ukoliko odaberete postojanu teksturu i onaj u pravoj nijansi, možete napraviti sjajan izgled. Čak iako imate proređene obrve, mala količina gela za obrve će doprineti punoći i držaće ih na mestu.

Svetle oči

Svetlucava boja šampanjca ili breskve – dakle, nijansa koja je malo svetlija od vaše kože – čini da vaše oči izgledaju budnije. Prstom nanesite senku samo na kapke. Ovo je jednostavan način da oživite čitavo lice. Nakon toga, nanesite maskaru počevši od korena ka vrhovima kako biste im povećali dužinu i volumen.

Savršene usne

Karmin – olovka je idealan kada nemate mnogo vremena jer vam pruža kontrolu, a to vam omogućava da preskočite klasičnu olovku za usne. Uokvirite i popunite usne, a onda tapkajte i “blendajte” prstom za mekši finiš. Uvek neka vam budu zarezane – tako će ovaj korak ići još brže!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp