Search
Close this search box.

Nastasija Stošić – Veza sa strancem

Mlada studentkinja, Nastasija Stošić, u prvom tekstu za portal Mycupoftea, ispričala nam je svoje iskustvo o studiranju u inostranstvu. Danas je otvorila svoje srce i otkrila kako izgleda biti u emotivnoj vezi sa strancem. Njen dečko je Grk, Vasilis Gianudas, upoznali su se na fakultetu u Solunu i sada uživaju u ljubavi, kakvu su ranije viđali samo u serijama.

12184037_10208384417914431_2262005939244954114_o,,Do pre godinu dana za mene je bila misaona imenica imati dečka stranca i pričati na engleskom 24/7. Ovoo i jeste bio problem u početku, sve dok se nisam navikla. Međutim, koliko god ja bila odlučna i tvrdoglava, neke stvari se ne mogu kontrolisati, pa tako ni ova ljubav. Mnogo je lepo kada pronađete osobu koja vam je i najbolji prijatelj i neko koga ne želite nikada da pustite, a ni napustite. 🙂 ”

Nastasija tvrdi da su drugačiji način života i senzibilitet ono što ju je oduševilo kod njenog partnera.

,,U današnje vreme veliki uticaj na ljude ima gde je taj neko odrastao, u kakvom okruženju i naravno onaj glavni faktor, za koji su uvek postojale spekulacije, a to je kakva je porodica te osobe. Ovo su razlozi zbog kojih bi naše momke, tj. momke sa Balkana, po mom mišljenju, uglavnom  trebalo zaobići.”

Samostalan život i način razmišljanja nije nešto što karakteriše mlade momke u Srbiji – barem tako kaže naša sagovornica.

12799048_10209252444094543_813658527486436761_n

,,Uglavnom su tu mame, tetke, sestre koje su upućene u sve i društvo koje mnogo utiče, a koje je često vrlo nemilosrdno. Prijatelje nazivaju ,papucom’ itd. Čini se da muškarci sa naših prostora traže idealne polovine, a svakoj devojci nalaze mane. Svi mi već znamo kako to kod nas fukcioniše, a znamo i to da se kod nas pogrešne stvari najviše cene. Kažem ,kod nas’ iako ja tako nisam odgajana i ne želim da se ovo shvati kao generalizovanje, ali činjenica je da veliki procenat muškaraca i devojaka u današnje vreme kod svog partnera ceni ono što ne sme biti najvažnije.”

Evo kako mlade devojke mogu lako da prepoznaju da li je potencijalni dečko prava prilika.

,,Kada nađete osobu koju ništa od predhodno navedenog ne zanima, jer je, možda kao Vasilis, odrastao u uređenoj državi (u Belgiji), u okruženju gde se ne ceni samo mamino mišljenje ili mišljenje drugara koliko je on ,hot’, a osim toga ima svoj stav i uz vas je da vam bude pomoć i prijatelj, onda ste ubole bingo. Neki će možda reći ,šta ova balavica zna’ međutim, smatram da mi, mladi, koji se krećemo ili smo se kretali po klubovima, možemo najbolje da procenimo kakva je u Beogradu situacija kada je o vezama reč i na koji način današnji momci prilaze devojkama. I povrh svega, šta za mlade ljude u Srbiji danas znači biti u vezi.”

Saznali smo i gde možemo da upoznamo idealne muškarce.

12717917_10209181013828831_8556723853628065218_n,,Moj dečko i ja pohadjamo isti fakultet. On završava master, a ja drugu godinu. Razlika između nas je dve godine i oboje trenutno živimo u Solunu. Upoznali smo se pre nepunih godinu dana i od tada se menja način na koji gledam na određene stvari. Može se reći i da čak drugačije gledam na život. Sasvim slučajno imamo zajedničkog druga koji ga je pozvao na fudbalski turnir, koji se održavao u okviru fakulteta. Na utakmici smo bile i moje drugarice i ja. Nakon što me je drugi drug pogrešno informisao da je Vasilis Belgijanac izgubila sam intresovanje. Ubrzo nakon tog turnira saznala sam da je on zapravo Grk i da trenutno ovde živi, a ne u Belgiji, kako sam u prvom trenutku pomislila.”

Desila se ljubav na prvi pogled i lepa Srpkinja nije želela da propusti priliku i da se ne upozna sa zgodnim Grkom.

,,Prvi put sam ja bila inicijator za viđanje, s tim što sam imala dobar razlog da mu se obratim. Zatražila sam pomoć za jedan esej, jer sam znala da njegova mama radi u jednoj ustanovi u Briselu koja je bila tema mog rada. Od maja prošle godine, pa sve do danas mi krojimo good memories. :)”

Postojao je jedan mali problem, koji su vrlo brzo prihvatili kao izazov i upustili se u romantičnu vezu.

11231258_10208557088311083_8697617978791587160_o

,,Prvobitan šok za mene bio je činjenica da moram konstantno da komuniciram na engleskom. Ipak, sa njim sam počela da uživam u nekim drugim stvarima  kao što su putovanja, vožnja bicikla, igranje bilijara i pikada. Sada mi je draže kuglanje nego šoping. Konstatno planiramo da putujemo i pravimo dobre fotke i to je nešto što me čini srećnijom više nego bilo koji poklon. Proširila sam svoje vidike, jer sam upoznala ljude koji su odrasli na drugačiji način, ceneći važnije stvari, a ne samo ono šta nosimo na sebi i koliko smo atraktivni. Mnogo je lepo kada upoznate osobu sa kojom je i štednja slatka, koja vas na neki način inspiriše i na koju se ponosite.

Za mene je Vasilis osoba u kojoj vidim prijatelja i oslonac kada mi je to potrebno. Nesebično mi pomaže u dosadnim radovima, iako je kroz sve to jednom već prošao. Savetujem svim čitateljkama koje su slobodne da nađu partnera koji ih voli i koji misli  da su najlepše, čak i kada ne odu na depilaciju na vreme. Ma koliko god bili sigurni u sebe, podrška nikada nije na odmet ili ono čuveno ,biće sve OK’. E to su pravi odnosi, međuljudske/ljubavne veze – kada naiđete na tako nešto, ne puštajte ga! Tada fizički izgled postaje mnogo manje bitan, kao i to koje je veroispovesti i ostale trivijalne stvari koje, nažalost, i dalje igraju veliku ulogu u biranju partnera.”

Uživa u skladnom emotivnom odnosu i ističe da je sa lepim kolegom sa fakulteta doživela veliku i pravu ljubav.

,,Kao šlag na tortu, imala sam tu sreću da mi ljubav bude uzvraćena istom merom, kao i sreću da se moj dečko ne stidi da to i pokaže. Moram priznati da me je još više razmazio (šta cu kad je bolji kuvar od mene). 🙂 ”

Zajedno uče, podržavaju se, vole i kuju lepe planove.

,,Do sada smo obisli šest gradova zajedno i nestrpljivo planiramo put u Barselonu. Slobodno mogu reći da živimo zajedno, jer od sedam dana u nedelji, eventualno jedan dan ode svojoj kući. Ljubav bi trebalo da bude prosta stvar, barem je nekada bilo tako. Mi smo uspeli da je zakomplikujemo i tako zaboravili da volimo na pravi način.

Zato otvorite svoje srce i KISS MORE, THINK LESS!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp