Search
Close this search box.

Nataša Vukoje – Razvod je najdragoceniji događaj u mom životu

Nataša Vukoje udala se iz ljubavi i rodila ćerkicu Đurđu, a onda joj se desio razvod. Težak i bolan, kakav svaki razvod jeste. Kroz šta je sve prošla to samo ona zna. Ipak, najvažnije od svega je to da se suočila sa problemom i od njega napravila novi početak. Danas je uspešan praktičar rekonekcije i instruktor Kundalini joge. Srećna je i ispunjena mlada žena.

Posle nekoliko velikih događaja, uzeli ste stvar u svoje ruke i promenili u životu ono što Vam se nije sviđalo. Kako sada gledate na taj prelomni period života? Da li je to bila hrabrost, intuicija, ludost ili nešto sasvim drugo?

,,Svi prelomni periodi u životu za svakoga su teški i nezaboravni. Sa ove tačke gledišta, to je najdragoceniji period u mom životu. Tada su nastale najveće promene, tada sam se zapitala ko sam ja, šta želim od sebe i svog života, tada sam upoznala sebe. Kada se donose odluke u teškim trenucima, često je to kombinacija hrabrosti, odvažnosti, malo ludosti i mnogo intuicije. Baš zbog toga ih i zovem nezaboravnim trenucima.”

Koliko je bilo teško i kako ste se izborili?

IMG_5714

,,Razvod sam po sebi, za svakoga je težak. Pogotovo ako imate malo dete pored sebe. Ipak, u onom trenutku kada shvatite da želite da budete srećni i zadovoljni u svom životu, a u tom trenutku niste, tada dignete glavu visoko, skupite snagu u sebi i idete napred! Kada imate cilj ispred sebe, još ako je on SREĆA, sve na tom putu se prevazilazi, samo ako dovoljno jako želite.”

U kojim sve oblastima ste se edukovali i šta Vam je bilo najznačajnije?

,,Moj smer edukacije razvijao se od samog početka ka alternativnoj medicini. Kao praktičar rekonekcije i rekonektivnog isceljivanja, završila sam edukaciju kod Erika Perla – on je jedini učitelj na svetu. Kao učitelj Kundalini joge spoznala sam potouno drugačiji vid rada na sebi. Uz fizičku aktivnost i uz fokus na svojim emocijama, možemo se osloboduti blokada koje se nalaze u nama. Rekonekcija i Kundalini joga su deo mene, deo mog bića i podjednako su mi važne.”

Mnoge naše čitateljke se pitaju kada je pravo vreme za taj tretman, budući da se on radi jednom u životu. Da li se to određuje po osećaju klijenta ili je potrebno da on doživi neke velike, verovatno nemile događaje?

pexels-photo

,,Pravo vreme za rekonekciju je ono kada osoba oseti da bi želela da prođe kroz ceo proces. Najbolje svako od nas oseti kada mu je vreme. Čim počne da se razmišlja o rekonekciji, to je prvi znak. To se desi onda kada smo mi spremni.”

Kako izgledaju tretmani rekonekcije?

,,Rekonektivne sesije izgledaju tako što klijent leži na stolu, zatvorenih očiju fokusiran na svoj lični osećaj. Pošto je reč isključivo o energetskom radu, za vreme sesija nema razgovora. Razgovara se pre i posle sesije. Praktičar je uvek blizu klijenta, ali nema dodirivanja. Suština je u osećaju koji se javi kada energija krene da cirkuliše kroz telo.”

Vaš koncept Wake up naišao je na pozitivne kritike kod mnogih žena. Koje vežbe praktikujete i kako izgleda Wake up radionica?

,,Wake UP koncept je kombinacija Kundalini joge i energetskih tehnika. Suština je da se uklone energetske blokade na svim nivoima i da upoznamo sebe. Osim fizičkih vežbi, Wake UP koncept obuhvata duboke meditacije, umirenje i energetski rad.”

Koji je Vaš sledeći korak u ličnom i poslovnom razvoju?

yoga

,,Od oktobra počinju ONLINE časovi Kundalini joge. To će biti nešto popuno novo na našim prostorima. Namenjeni su svima onima koji žele da vežbaju u ranim jutranjim časovima, pre posla. Sada će moći to da rade kod kuće. Radiće se u malim grupama i postojaće popodnevni i rani jutranji termini. Više nema mesta za opravdanja. Sada je vežbanje dostupno i od kuće.”

Koliko je Kundalini joga delotvorna i zašto bi oni, koji do sada nisu imali dodirnih tačaka sa jogom, trebalo da je praktikuju?

,,Kundalini joga je potpuno drugačija od svih ostalih tipova joge. Ona je na prvom mestu energetska joga i joga svesnosti. Kroz Kundalini jogu uklanjaju se energetske blokade, oslobađaju potisnute emocije, uklanja se stres… Dolazi se do isceljivanja na svim nivoima, vraćamo se sebi i svom životnom putu.”

Da li je teško biti samostalna preduzetnica u Srbiji i koji savet biste dali ženama koje žele da pokrenu svoj posao, ali još uvek nemaju hrabrosti da se odvaže na taj krupan korak?

event (1)

,,Ne mogu da kažem da je lako biti samostalna preduzetnica, pogotovo ne na samom početku. Mislim da je suština u tome koliko zapravo volite to što radite, koliko verujete u sebe, vaš posao i koliko ste spremni sebe da date. Nije lako, ni ne treba da bude lako! Moj savet je svima, verujte u to što radite i dajte sve najbolje od sebe da to radite dobro. Uspeh je zagarantovan.”

I za kraj nam otkrijte koju bi knjigu trebalo da pročitamo što pre?

Ako do sad već niste, onda je to: ,,Tako zamišljam nebo”, Mika Antić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp