Nedostaju vam putovanja? Ovi filmovi odvešće vas na najlepše lokacije u Italiji!

Vikend već kuca na vrata, a jedini odmor koji ćemo sebi moći da priuštimo u novonastalim okolnostima, je višečasovna šetnja u prirodi. To naravno nije za žaljenje, pa ipak, slagali bismo kada bismo rekli da nam ne nedostaju putovanja. Ukoliko već ne možemo da otputujemo i istražimo druge zemlje i gradove, zašto ovog vikenda ne bismo pustili malo romantične Italije u svoj dom.

Za vas smo odabrali nekoliko romantičnih filmova, snimljenih na najlepšim italijanskim lokacijama, kako biste ovog vikenda iz udobnosti svog doma ipak pronašli način da mislima otputujete u neke lepše krajeve.

Poštar

Reč je o italijanskom filmu iz 1994. godine, koji prati izmišljenu priču o čileanskom pesniku Pablu Nerudi, koji iz političkih pobuda dolazi na Silini. Pored očaravajućih lepota Sicilije, film prati priču o prijateljstvu i žrtvi umetnika za svoju najveću ljubav – ljubav prema poeziji.

Soba sa pogledom

Neverovatno verodostojna filmska adaptacija Forsterovog romana smeštena je u Firencu, a zajedno sa njom pokazaće vam i prelepa naselja Toskane. Za sve one, koji vole filmove, koji će im pokazati duh jednog grada, koji je u istoriji Italije ostavio veliki pečat, ovaj film neosporno je pravi izbor.

English Patient

Režiser je za većinu lokacija koristio Italiju, od koje ćete Toskanu upoznati do detalja, a uključuju se i lokacije poput Tunisa i Egipta. To je dirljiva priča o bolničarki Hani, koja neguje vojnika Lasla, a ono što se među njima dešava u vama će probuditi neverovatne emocije.

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp