Search
Close this search box.

Pet saveta za negu kože tokom leta

Već smo vas, nadamo se, naučile koliko je bitno koristiti zaštitni faktor. Međutim, ne svodi se sve samo na to da se krijemo od sunca. S obzirom na to da nam je jun iza ćoška,  delimo sa vama beauty savete kako bi vaša koža ostala besprekorna do jeseni!

Manje radite piling. Naravno, nežni šećerni pilinzi dolaze u obzir, ali hemikalije već ne. U toku letnjih dana smanjite njihovu upotrebu jer mogu povećati osetljivost na sunce.

Povećajte unos vitamina C. I to mislimo pre svega na nanošenje ovog vitamina na kožu. Kada je sunce u svojoj punoj snazi, rizik od štete slobodnih radikala se povećava. Serumi sa vitaminom C mogu umanjiti naznake starenja, tako da bi ih trebalo upotrebljavati svakodnevno.

Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom često, naročito ako vam je koža masna. Prirodna ulja ,,uklanjaju“ ove kreme sa lica mnogo brže (što znači da ste manje zaštićeni), tako da bi trebalo da posebno obratite pažnju na područja lica koja se češće maste, kao na primer čelo ili nos.

Hladan tuš. Ne samo zato što je vruće tuširanje otprilike poslednja stvar koju želite nakon dana provedenog na suncu, već i zato što isušuje kožu mnogo više. Držite se mlake i hladne vode i hidrirajte kožu nakon nekoliko minuta. A kad smo kod toga…

Hidrirajte svoju kožu redovno! Ovo je najvažniji faktor kada je u pitanju lečenje rana (iliti – te slučajne opekotine od sunca). Iako možda ne želite da mackate losion na vašu nežnu kožu, na taj način će opekotine brže proći. Samo se držite blagih formula koje neće izazvati iritacije.

I ono što je najvažnije: budite umerene i izbegavajte prekomerno sunčanje – naročito u periodu od 12 do 16h!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp