Neobična novogodišnja dekoracija koja je savršena za svaki dom!

Ukoliko ste i vi jedni od onih osoba kojima je jelka, ukrasi i venčići nisu dovoljna novogodišnja dekoracija, onda ovo može biti još jedna divna ideja za vas. Takođe ukoliko živite u manjem stanu i nemate prostora za jelku, ili imate kućne ljubimce, pa jelka nije pametno rešenje, onda možete na ovaj način uneti duh praznika u vaš dom.

Već smo pisali o tome kako da dekorišete savršeno dekorišete svoj dom. Ukoliko ste propustili ovaj tekst, pročitajte ga sada:

Ukrasite svoj dom najlepše do sada!

Sve što će vam biti potrebno su tečna kreda, staklo ili ogledalo i zanimljive ideje. 

Pre svega da se ne brinete, tečna kreda se koristi i briše sa površina veoma lako. Ona je u formi markera tako da je veoma precizna za crtanje i pisanje, a kada se osuši dobija strukturu krede. Veoma jednostavno se briše, potrebna vam je samo krpa i čista voda. Ukoliko imate decu ovo bi i njima mogla biti odlična zanimacija za zimske dane. Kredu možete pronaći u knjižarama. Takođe, ona može biti u raznim bojama, a naš izbor je bela, jer ipak se radi o novogodišnjoj dekoraciji. 

Možete crtati na staklu od prozora, na ogledalu ili na bilo kojim staklenim površinama koje su vidljive u vašem stanu. Sami osmislite dizajn vašeg remek dela.  

Mi smo crtali novogodišnje kuglice raznih oblika. Za to, kao šablon, možete koristiti poklopce raznih veličina, čašu, ili bilo šta pravilnog oblika da bi vaše kuglice bile precizne. Na internetu možete pronaći ideje kako da ih ukrasite i šta da iscrtate na njima, ili jednostavno samo osmislite njihov dizajn. Ukoliko pogrešite sve greške možete ispraviti mokrom krpicom ili komadićem vate koja je natopljena vodom. 

Osim kuglica, crtali smo i zvončiće, pahuljice i sve što nas asocira na zimu. Ukoliko niste vešti sa crtanjem, možete se poslužiti šablonima. Samo ištampajte neke oblike kao što su recimo ove pahuljce. Ukoliko iscrtavate prozor, dovoljno je da ih zalepite sa druge strane i samo po njima iscrtate željene oblike. Nije važno da budete precizni, važno je da budete kreativni i da se zabavite. 

Ako za vas novogodisnja dekoracija znači mnogo šljokica, možete na staklo prsnuti malo laka za kosu i onda preko posuti šljokice, izgledaće fantastično. 

Ukoliko organizujete neku kućnu žurku u periodu praznika ili za Novu godinu, onda možete ispisati vašim gostima kakav ih meni očekuje te večeri. Takođe, možete i njima prepustiti da dekorišu neki deo. Tako što će vam ostaviti novogodišnje želje za vas. 

Ukoliko ste jedni od onih koji pišu novogodišnje odluke i ciljeve možda je ovo pravi način da ih vidite u svakom trenutku i još se više skoncentrišete na njih.

Napravite ukusnu hranu, pozovite prijatelje i porodicu, pustite novogodišnje pesme i počnite sa dekoracijom vašeg doma. Sigurni smo da ćete se zabaviti i otkriti koliko ste zapravo kreativni.  

Uživajte u praznicima i svemu lepom što ovaj mesec nosi sa sobom.

Slobodno vreme iskoristite i za uživanje u prazničnim filmovima. Šta smo predložili za vas, saznajte ovde:

Najlepši praznični filmovi koje morate da pogledate

Sandra Lejić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp