Search
Close this search box.

Nije vam kriv Žika Nikolić – krivi ste vi!

Digla se tolika panika oko komentara voditelja Žike Nikolića u njegovoj emisiji ,,Žikina šarenica” da će jedna malena uspešna teniserka koja je bila gost, kada poraste, moći dobro da se uda kao njena starija koleginica, teniserka, Ana Ivanović. Lavina hejta na nesrećnog i verovatno nesvesnog svojih reči, Žiku. Digle su se sve nezadovoljne žene, profesionalne majke, borci za ljudska prava i ostali dušebrižnici u nameri da voditelj kaže to veliko Izvini, koje vazda ne menja mnogo. Zapravo ništa, ali ajde.. Nekome valjda znači.

Ono što mene zanima je šta je Žika loše rekao? Mene ne bi uvredilo da mi bilo ko kaže da mi želi da se lepo udam kao Ana Ivanović, niti bi me uvredilo da to jednog dana kažu mojoj ćerki. Znam da sad mnogi od vas kažu: ,,Lako joj je da priča ovako, kad nema dece.” Ipak, ja to sada stvarno mislim!

Pitala sam onog ko ima ćerku, mog oca, šta misli o tome i on kaže da deli moje mišljenje.

Prvo mislim da udaja nije poniženje, a drugo ne vidim ništa loše u tome da se mlada, lepa, uspešna devojka uda za mladog, lepog, uspešnog momka. Štaviše, mislim da je to ostvarenje sna svih devojaka koje žele porodicu.

Imala sam prilike da nekoliko puta intervjuišem Anu, ali ne mogu da se usudim da kažem da je poznajem. Ipak, ono što mogu da tvrdim je da je nisam nikada videla srećniju i lepšu i da je njen, sada već suprug, bio isto toliko ozaren.

Gledajući fotografije iz Venecije razmišljala sam o tome koliko je malo parova ovoliko srećno na svoj najsrećniji dan i sledeća misao bila mi je da bi trebalo da bude više ovakvih mladenaca, kao i to da sam bila u pravu što nisam ostala ni u jednoj od svojih prethodnih veza, jer ni sa jednim ne bih bila ovako srećna. Dakle, prava ljubav postoji, uprkos tome što većina kaže drugačije.

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on

I znate šta, svako vidi ono što želi da vidi. I svako pođe prvo od sebe. Ako ste, kada ste čuli za Žikinu izjavu, prvo pomislili na uvredu, onda vi i ja ne mislimo isto, jer ja ni sada ne mogu da pronađem ni tračak zle kobi.

Ana i Bastijan jedno drugom pariraju. I po izgledu i po ugledu i po uspehu i po ozarenim licima i, ako već hoćete, po novcu. Nije se udala za automehaničara, niti je on oženio kasirku, iako među njima ima mnogo divnih ljudi koje je lako zavoleti. Nisu verovatno zato što te ljude ne viđaju. Oni ne dolaze na proslave na koje idu uspešni sportisti i nemaju isti krug prijatelja, a sličan se sličnom raduje otkad je sveta i veka i tu nema ljutnje.

Negativci su digli halabuku i u vezi sa katoličkom crkvom u kojoj se Ana, pravoslavne veroispovesti, zaklela na večnu ljubav. Zaboravili ste da poreklo, veru i još mnogo toga ne biramo, već dobijamo rođenjem. Zaboravili ste da ljubav nema granice i da je samo takva ljubav vredna da je ljubavlju nazovemo. Zaboravili ste da je nebitno ko je koje vere, ako u njemu pobede plemenite emocije. Zaboravili ste reči Duška Radovića da je toliko malo ljubavi među ljudima, da oni koji vole ne bi trebalo ništa drugo da rade.

E pa zaboravite mržnju i ne zaboravite da ćete biti srećni samo ako budete bili srećni zbog sreće drugih.

I nije vam kriv Žika – krivi ste vi!

01.08.2016.

@ruxpetronijevic

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp