Search
Close this search box.

Pet odluka za ovo leto

Ko kaže da je Nova godina jedino vreme kada treba da donesete odluke? Želimo da nam ovo leto bude u znaku ciljeva koje sebi izričemo naglas, a onda ih vizuelizujemo i radimo najbolje što možemo kako bismo ih i ostvarile.

Evo naših pet, koji se verovatno odnose na sve vas koje ste prebukirane radom i koje patite od manjka odmora:

Da budemo svesnije svog tela

Boli vas vrat danima ili imate misteriozne modrice na nogama? Uradite ,,samoproveru“ tako što ćete izdvojiti vreme da se posvetite svom telu. Naprosto sedite, zatvorite oči i budite svesne onoga što osećate, a onda pronađite način da zalečite koji god problem da postoji.

Da češće – i bez krivice – kažemo ne

Ako ste imalo kao mi, verovatno ste pristale da idete na žurku, ručak kod tetke, a tu ste negde uglavile i pomoć drugarici da okreči stan. Recite ,,ne“ bar jednom zahtevu ovog leta. Možda će biti čudno u početku, ali obećavamo da će vam biti sve bolje na duže staze.

Da budemo više spontane

spontana

Planovi su najbolji! Osim kada vas odvraćaju od toga da skrenete u drugu ulicu kako biste isprobale taj novi sladoled u gradu o kom svi pričaju. Dozvolite sebi da ,,iskočite“ iz plana ponekad. Iznenadićete se koliko toga možete otkriti.

Da ostavimo svoje pametne uređaje

Ovaj cilj treba biti čvrst poput betona. Možete, na primer, da odvojite dva sata svakoga dana koje ćete provesti bez telefona, ili da vam subota bude bez interneta. Zabranite telefone za vreme obroka. Svet je predivan bez tog ekrana prilepljenog za vaše lice.

Da spavamo 8 sati. Svake večeri.

Hajde. Možemo mi to!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp