Search
Close this search box.

On nije zainteresovan – Kako da naučite da se nosite sa tim saznanjem?

Znate one faze kada vam se neko dopadne, pa izmaštate i tu ososbu i vašu budućnost i ljubavnu priču iz snova, a onda se sve to rasprši kao balon od sapunice?

Vi tražite opravdanje, zahtevate da vas drugarice ohrabre u verovanju da se on jednostavno plaši da vam sve prizna, jer ste tako jaka i odvažna, pametna žena, a on jednostavno okleva. Vi i dalje isčekujete i na kraju, kao svaka hrabra žena, preduzimate prvi korak i priznajete mu da vam se dopada. U tom trenutku, njegov odgovor je sve čemu ste niste nadale i on glasi: Draga si i lepa i pametna devojka, ali ja te jednostavno ne gledam tim očima. Što u prevodu jednostavno znači da ga ne privlačite.

Ne privlačite ga i šta sad? Mnoge drugarice reći će da on nije vredan vaše pažnje i da vas on ne zaslužuje. I to je apsolutna istina, prelepi ste i vredni svačije pažnje, samo prirodno je da ne može baš svakome od nas da se dopadne osoba kojoj se dopadamo i on zbog toga nije loš dečko, jednostavno nisi njegov tip.

U ovakvim situacijama, možda je pravo vreme za promenu perspektive. Vas dvoje se odlično kapirate, slažete se, ali hemija očigledno nije odradila svoje, pa i pored svega toga on je odabrao da bude iskren i ne produžava vašu agoniju maštanja o velikoj filmskoj, a neosnovanoj ljubavi.

U trenutku kada savladamo svoju povređenu sujetu i pomirimo se sa tim da se ne dopadamo osobi koja se dopada nama, kada se balon od sapunice rasprši i sve počnemo da posmatramo manje više realno, dolazimo do opasnosti od opadanja samopouzdanja. U tom slučaju morate sebi reći samo jedno: Uredu je da ga ne privlačim, ali ja sam takva kakva sam, uživam u sebi i ne želim da promenim bilo šta.

Naravno da je svaka od nas imala određene nesigurnosti koje bi je, nakon ove rečenice još više pokolebale, ali ono što je istinski važno je da naučimo da budemo privlačne same sebi. Da se zavolimo i da prihvatimo svoje sitne nepravilnosti, da uživamo u svojoj nesavršenoj lepoti, koja nas toliko razlikuje od svih drugih.

Bitno je da naučite da se nostie sa tim iskrenim komentarom, koji možda baš i ne zvuči lepo. Istina je ponekad bolna, ali sprečava život u zabludi. A najvažnije od svega je da to što nekoga ne privlačite ne znači da niste lepi, ili dovoljno atraktivni, ili duhoviti, ili pametni, već da između vas nema dovoljno hemije, tenzije i flerta. Ne gledate jedno drugo istim očima i to je sasvim uredu. Vi ste i dalje divna mlada žena, puna kvaliteta, koju mnoge druge oči vide baš onako kao ona želi da bude viđena, zato ovog puta i vi gledajte pažljivo!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp