Search
Close this search box.

#beauty talk: 5 jednostavnih saveta za oporavak suve kose

Lepa, negovana i sjajna kosa san je svake žene. Ipak, spoljni uticaji, ali i stanje našeg organizma ponekad dovode do toga da se kvalitet naše kose značajno ošteti. Kako biste poboljšali kvalitet svoje dlake i oprostili se od suve i ispucale kose donosimo vam nekoliko saveta koji će na jednostavan način vašu hair rutinu podići na viši nivo.

#Redovno šišanje

Šišanjem na 6 do 8 nedelja oprostićete se od iritantnih ispucalih krajeva, koji čine da vaša kosa izgleda suvo i iskrzano. Redovna poseta frizeru učiniće da vaša dlaka uvek izgleda sjajno, a kosa puna volumena.

#Zdrava ishrana

Pravilna ishrana i redovan unos vitamina dodatno će uticati na kvalitet i sastav vaše dlake. Kako bi vaša kosa izgledala zdravo, poželjno je da u svoju ishranu uključite omega 3 masne kiseline, antioksidanse, ali i vitamina A, D, C i E.

#Pažljiviji odabir proizvoda za negu kose

Proizvodi uključeni u rutinu nege kose takođe imaju veliki uticaj na izgled vaše kose. Zato je jako važno da birate pažljivo, i otkrijete šta je to što vašoj kosi najviše prija. Ako imate problema sa suvom kosom i ispucalim krajevima, vaš šampon trebalo bi da bude hidrirajući šampon za oporavak. Izbegavajte šampone koji u sebi sadrže sulfate, ali birajte one na bazi arganovog i kokosovog ulja, koji u svom sastavu imaju hijaluronsku kiselinu i vitamin E. Takođe, važno je da pri svakom pranju kose koristite hidratantnu masku.

Pročitajte: 4 greške zbog kojih nam se kosa masti odmah nakon pranja

#Rutina pranja kose

Pokušajte da perete kosu u ritmu od tri puta nedeljno. Preterana količina šampona, koja je u dodiru sa vašim skalpom svakodnevno, može vam iziritirati skalp i sprečiti ga da proizvodi prirodna ulja, što će vam dodatno oslabiti kosu. Dakle, izbegavajte često pranje i pažljivo tretirajte kosu dok je mokra.

#Kontrolišite izlaganje kose izvorima toplote

Ništa lepše od sveže isfenirane ili ravno opeglane kose. Ipak, ovakav način stilizovanja dovodi do dubinskog oštećenja dlake. Ukoliko kosu stilizujete presom ili fenom, pustite je bar da se prirodno osuši jer bi preterano izlaganje toploti moglo dodatno da je isuši i ošteti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp