Search
Close this search box.

Optimizam vam može produžiti život

Dakle, ne samo da će vas usrećiti, već će vam pomoći i da živite duže.

Ovo je zaključak najnovije studije koja je proučavala 70.000 žena postavljajući im seriju pitanja kako bi procenila njihov nivo pozitive i prateći njihovo zdravlje od 2004. do 2012.

Glavni rezultat je poprilično zapanjujuć: najoptimističnije žene imaju 30% veće šanse da žive duže i ne obole od ozbiljnih bolesti!

Doza pozitive je sada preporuka lekara

Ukoliko vam je potrebno još detalja o tome da vam optimizam može spasiti život, evo ih: Kod najoptimističnijih žena, rizik od oboljenja od raka bio je 16% niži; od srčanih bolesti 38%, a 52% od infekcija.

Ovi rezultati definitivno sugerišu na to da bi trebalo da se potrudimo da pojačamo optimizam, koji je definitivno povezan sa zdravijim ponašanjem i boljim načinima da se suočimo sa životnim izazovima.

Kako da istreniramo sebe da budemo optimisti?

zence

Pitate se da li je to uopšte moguće? Zar to nije stvar karaktera?

Iako smo svi rođeni sa sklonosti ka određenoj količini mrzovolje ili veselja, naučeno ponašanje može igrati jako veliku ulogu kada je reč o nivou optimizma. Jednostavnim ritualima poput zapisivanja najboljih mogućih ishoda za različite sfere života može se povećati ta famozna doza pozitivnog razmišljanja.

Sve se, zapravo, svodi na zahvalnost, svesnost i jednostavne, male gestove koji puno znače, duboko disanje i izbegavanja onih koji se stalno žale!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp