Search
Close this search box.

Osećate da kasnite za svojim životom – Evo kako da prevaziđete osećaj nesigurnosti!

Ponekad se osećate kao da je život odron kamenja, koji se sručio na vas, a vi ne znate odakle je najbezbednije da počnete da pravite izlaz. Kako da se nosite sa planovima, koji izmiču kontroli i da uprkos svemu iskoristite najbolje od života?

Verovatno svako od nas ima onu viziju života, u kojoj sve ide nekim ustaljenim redom od vrtića, do položenog vozačkog ispita, pa sve do toga, da ćete do 30-te imati dvoje dece, ili karijeru iz snova. Međutim, kada nešto ne ide po planu, počinjemo da se osećamo “zaglavljeno” u začaranom krugu, bez konkretne ideje, kako da popravimo ono što ne štima.

Ništa vam lakše nije, kada se okrenete oko sebe i vidite da su svi nekako srećni i uspešni, dok vi ne znate ni na koju stranu da se okrenete, kako biste počeli da sređujete svoj život.

Čudno je, kako se jednostavno demotivišemo i razočaramo u sebe, dok je sticanje samopouzdanja proces koji traje u nedogled. Dakle, kada zapnete među velikim planovima za život iz snova, imajte na umu da je poslednje što vam treba sumnja u sebe i strah od neuspeha.

U ovakvom trenutku, najbolje što možete da uradite je da krenete dalje, ka svojim ciljevima, bez obzira na sve. Potrebna vam je snaga i hrabrost da se suočite sa životom i od njega napravite svoju viziju.

Jedina stvar, koja će vam pomoći da prevaziđete osećaj zaglavljenosti je da i dalje idete ka svojim ciljevima, čak i onda kada zaista želite da odustanete!

Zaista je bitno da shvatite da ispunjenje cilja nikada ne stiže kasno, sve dok je cilj, na kraju ispunjen. Do svoje vizije morate stići tempom koji vam odgovara i to je jedini ispravan način. Život zaista nema vremenska ograničenja.

I još nešto. Veoma je važno da se ne osvrćete na nepristojna pitanja, drugih. Nikoga zaista ne treba da zanima zašto nešto niste uradili sa 25, već sa 30. To je samo vaša stvar i samo vaš uspeh, kome vreme ne može da umanji vrednost.

Umesto da promišljate o tome šta niste uradili kako treba, udahnite duboko i počnite da rešavate probleme korak po korak. Tri koraka napred, a dva nazad su i dalje korak napred i zato stremite ka svojim ciljevima, polako, ali sigurno. Bez gledanja na sat, jer u životu zaista ne možete da zakasnite.

Foto: Pinterest

Autor: T. P.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp