Search
Close this search box.

Osmeh je uvek u modi

Svi mi pravimo greške u životu, neki manje, drugi pak više, radimo i kažemo stvari zbog kojih kasnije zažalimo, što je sasvim normalno. Niko nije savršen. Upravo ono što naš život čini lepšim i uzbudljivijim jeste i činjenica da svi grešimo na neki svoj način. Iz tog razloga imamo dve opcije: žaliti zbog naših nesavršenosti ili ići osmehom kroz život. Mi smo više za drugu opciju.

Jedan od  najvećih životnih poklona upravo je osmeh. Kada nam se život učini težim nego što zapravo jeste, uz smeh sve bude lakše. Od vitalnog je značaja za našu energiju, čak i dugovečnost. Najefikasnije oružje koje nam  može pomoći u životu jeste smeh. Takodje, on je taj koji jača naše društvene odnose.

7 stvari koje će vam vratiti osmeh na lice

Brojne naučne studije potvrdile su da pravi osmeh čini da budemo mnogo atraktivniji. Čulo smeha podiže raspoloženje, kako naše tako i osobama oko nas.

U ovim teškim vremenima sposobnost dobrog smeha, kao i to da prihvatite šalu na svoj račun može biti od suštinskog značaja za preživljavanje. Mogućnost i hrabrost da se smejete i na svoj račun može se protumačiti kao znak fleksibilnosti.

Negativni izrazi lica poput mrštenja, raznih grimasa, definitivno gruraju ljude od sebe. U mesto toga koristite moć privlačnosti vašeg osmeha, i osvojite  ljude oko sebe!

Kada smo pod stresom, osmeh je taj koji ga ublažava. Osmeh sprečava da izgledamo umorno, iscrpljeno! Sledeći put kad budete pod stresom setite se da posedujete tajno oružje uz koje ćete ga se odmah osloboditi!

Da li ste znali da osmeh utiče pozitivno na naš imuni sistem, i da funkcioniše efikasnije?Iz razloga zato što smo tada najviše opušteni.

Osmeh oslobađa endorfine, prirodne lekove protiv bolova i serotonin. Dakle podiže naše raspoloženje, čini da budemo dobro. Neka smejanje bude vaša zavisnost! Smeh je sredstvo za smirenje, bez negativnih efekata! Omogućite vašim zubima da dišu.

Svako jutro budite se sa osmehom na licu, i pokažite svetu svu ljubav svog srca. Ljudi će biti bolji prema vama.

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp