Search
Close this search box.

OSTANITE KOD KUĆE: 5 saveta za produktivnu “izolaciju”

S obzirom na trenutnu situaciju vezanu za pandemiju Covid-19 virusa, jedini koristan savet koji možemo da vam damo je da ne paničite i ostanete u udobnosti svog doma, ukoliko za to imate priliku.

Znamo da nije jednostavno pomiriti se sa idejom da moramo da se izolujemo u svoja 4 zida, ali to zaista ne mora biti loše. Možda je ovo konačno trenutak da uradimo sve ono što tokom napornih radnih dana, gde smo sat ipo vremena bacali na put od kuće do posla i nazad!

Kako bismo vam ovu “izolaciju” učinili iole podnošljivom, osmislili smo nekoliko ideja da vam boravak kod kuće bude što produktivniji i prijatniji.

Veliko spremanje

Kako je proleće na pragu i kako je veliko spremanje svakako u planu, ovo je idealan trenutak da razvrstate i sortirate sve svoje stvari, otarasite se onoga što vam zaista ne treba i donirate sve ono što više ne koristite, kako biste malim gestom vratili osmeh na nečije lice.

Osvežite svoj dom, pustite vazduh unutra i provetrite. Dezinfikujte sve površine, detaljno ih izglancajte i preuredite raspored svega, tako da uz male promene vaš dom dobije sasvim novu dimenziju i zdravu, prolećnu svežinu.

Pročitajte knjigu

Sigurne smo da imate spisak knjiga koje već dugo želite da pročitate, ali ne uspevate da pronađete vremena za to. Sada je pravi trenutak da se posvetite ovoj opuštajućoj aktivnosti i istražite neki potpuno novi svet. Laguna i Delfi knjižare su vam otvorile vrata svojih online biblioteka i omogućile da besplatno skinete roman po izboru, kako bi vam boravak kod kuće učinile prijatnijim.

Isprobajte novi recept

Pre nego što se povučete u izolaciju, posetite najbliži market i obezbedite sebe i svoju porodicu neophodnim namirnicama, ali imajte mere. Uzmite samo ono što vam je potrebno i dopustite i drugima da imaju sve što im treba. Važno je da u kriznim trenucima ostanemo ljudi.

Sada kada kod kuće imate sve što vam treba, vreme je za zabavu i isprobavanje novog recepta u kome ćete uživati i koji će obradovati sve članove vaše porodice.

Pogledajte neku novu seriju

Ova izolacija pravo je vreme da pogledate neku novu seriju i ne razmišljate o tome šta će biti u narednoj epizodi, jer konačno imate vremena da bez griže savesti pogledate celu sezonu u danu.

Napravite plan

Ako vas ova neizvesnost plaši, pokušajte da osmislite praktičan plan, koji će vam pomoći da realizujete sve svoje ciljeve, čak i od kuće. Iako malo otežava, ova situacija ne mora nužno da sabotira vaše poslovne planove, jer i rad od kuće ima velikih prednosti, koje možete otkriti upravo sada.

Molimo vas da u ovim trenucima ne paničite već mislite na svoje zdravlje, a samim tim sačuvate i ljude oko sebe. Budite prisebni i budite humani. Ostanite kod kuće i iskoristite ovo vreme na najbolji mogući način!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp