Search
Close this search box.

Ova devojka je trudnoću iskoristila na najbolji način

Skoro da nema žene koja ne voli nakit. Neke vole masivan i upečatljiv, druge diskretan i kvalitetan. Međutim, Omnnia nakit voleće svi. Razgovarali smo sa Nadeždom Mihajlović koja je sa sestrom Natalijom pokrenula ovaj brend. Otkrila nam je po čemu je Omnnia posebna!

Omnnia jewelry je novi brend nakita na našem tržištu. U pitanju je fine jewelry i svaki komad nakita je ručni rad urađen od zlata. Cilj našeg brenda je da domaće tržište oplemeni diskretnim i sofisticiranim nakitom koji traje zauvek s obzirom na to da je u pitanju ovaj plemeniti metal.”

Ideja za pokretanje sopstvenog brenda došla je veoma spontano.

“Ideja za biznis je potekla iz strasti da izradimo nešto lepo i diskretno za sebe, budući da nismo uspele da pronađemo i kupimo ono što smo želele, a želja je bila velika. Kako smo obe diplomirani ekonomisti, zaposlene u jednoj od najvećih domaćih kompanija, bilo je teško uskladiti sve obaveze kako bismo se posvetile nasoj ljubavi prema nakitu i otpočele prodaju. Ipak, želja za drugačijom vrstom kreativnog posla je “kipela” u nama.

Ostala sam u drugom stanju, pa smo moje bolovanje i oslobađanje od standardnog radnog vremena iskoristile veoma produktivno. Tada sam mogla više stvari da uradim tokom dana, moj polet dao je i Nataliji vetar u leđa i ideja je konačno realizovana.”

Zanimljiva je i priča u vezi sa odabirom imena za ove zlatne komade.

“Naziv brenda je potekao od prve latinske poslovice koju nas je tata, još kao male, naučio a koja glasi Omnia mea mecum porto što znači Sve svoje sa sobom nosim. U našem slučaju naziv aludira na komad nakita koji se ne skida, koji se nosi svuda sa sobom i u svakoj prilici i koji, osim materijalne, ima ono bitnije a to je emotivna vrednost za svakog ko neki komad ponese. Dva slova N u nazivu Omnnia jewelry su zbog nasih imena – Nadežda i Natalija.”

Nadežda ističe da je najveća prednost u postavljanju ovog brenda to što se ona i njena sestra Natalija razumeju i bez mnogo priče.

“S obzirom na to da smo sestre bliznakinje koristimo efekat simbioze koji uglavnom samo blizanci imaju, a to je da sve radimo zajedno i da zajedno odlučujemo. Ipak, podelile smo obaveze i odgovornosti, jer u svakom segmentu posla jedna je bolja od druge tako da se savršeno uklapamo i dopunjujemo, što se pokazalo odlično i za naš zajednički biznis.

Ja sam komunikativna, energična i organizovana. Imam bebu od 10 meseci, ali sam i pored neispavanosti maksimalno motivisana i požrtvovana, pa slobodno vreme koristim za rad na našem brendu. Obožavam fotografiju i spremna sam da fotografišem nakit i po nekoliko sati. Volim lepe i jednostavne stvari. Sa druge strane, Natalija obožava modu, esteta je, a najviše od svega voli dobar komad nakita. Predana je, pedantna i perfekcionista po pitanju svakog milimetra nakita koje radimo.”

Sve do poslednjeg detalja, ove dve mlade dame zajedno osmišljavaju i sa velikom ljubavlju sprovode u delo.

“Osim naših modela radimo i personalizovan, custom made nakit i tako se trudmo da ispunimo sve kreativne želje svojih kupaca. Za sada, na ranom početku našeg poslovanja, prodaju baziramo online, putem Instagrama i Fejsbuka i zaista smo prezadovoljni reakcijama.”

U red zadovoljnih mušterija uvrstile su se i brojne javne ličnosti, među kojima su kreatorka, Biljana Tipsarević i glumica, Dragana Mićalović, koja je izradila narukvicu u znak večne ljubavi prema svom pokojnom ocu, slavnom glumcu, Draganu Mićaloviću.

“Srećne smo  što konačno imamo priliku da ono što volimo pretočimo u delo. To i uspevamo zahvaljujući veštom juveliru sa kojim smo ostvarile divnu saradnju i koji svaku našu ideju svojim rukama napravi. Još smo srećnije kada nakit stigne do svog novog vlasnika, a on nam se zahvaljuje što smo mu ulepšale dan.”

Uživaju u svom poslu i ističu da je inspiracija svuda oko nas. Trebalo bi samo da otvorimo oči.

“Inspiraciju pronalazimo svuda, u velikom broju lepih simbola sa kojima se srećemo tokom dana. Svaki oblik, reč, znak ima svoju simboliku i može se naći na svima nama u vidu nakita koji nosimo.”

Još fotografija ovog nakita možete pogledati na njihovim profilima:

Instagram: @omnnia_jewelry

Facebook: Omnnia jewelry

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp