Search
Close this search box.

Ovih šest biljaka izlečiće vaše disajne organe i pluća

Nakon višedecenijskih istraživanja, više nije tajna da hrana može imati i isceliteljsku moć.

Vrlo je neuobičajeno da vam doktor preporuči celer umesto tableta za snižavanje pritiska, iako se naučnim putem pokazalo da neke namirnice, baš kao i celer, daju odlične razultate. S tim u vezi, napravili smo za Vas listu biljaka koje mogu izlečiti respiratorne infekcije i poboljšati zdravlje pluća.

Žalfija

Žalfija obiluje esencijalnim uljima koja su višestruko korisna. Čaj od žalfije ublažava uobičajne tegobe disajnih puteva i pluća. Ova lekovita biljka sadrži materije i jedinjenja koja, prilikom inhaliranja, pročišćavaju pluća i sinuse.

Origano

Verovatno Vam je Prva asocijacija na origano – pica. Međutim, ova biljka sadrži vitamine i hranljive sastojke koji su od vitalnog značaja za imuni sistem. Ima pozitivan efekat za respiratorni trakt i nazalne disajne puteve. Ulje origana je jako zdravo i osim toga dobar je u lečenju streptokoki. Smatra se odličnom alternativom za lečenje antibioticima.

Eukaliptus

Koristi se hiljadama godina unazad, a danas se uglavnom upotrebljava da učvrsti dobro funkcionisanje disajnih puteva i da ublaži iritaciju grla. Upravo zbog toga je neophodan sastojak kod većine lekova protiv kašlja.

Divizma

I cvet i list ove biljke imaju medicinsku vrednost i koriste se u pravljenju ekstrakta koji ojačava pluća, i čisti sluz iz ovog organa. Za jednu šoljicu čaja potrebna je jedna kafena kašičica osušene biljke.

Pepermint

Pepermint sadrži mentol, sastojak koji opušta respiratorni trakt i mišiće i pomaže pri lakšem disanju. Mnogi melemi za grudni koš sadrže ulje peperminta sa svim svojim blagotvornim, dodatnim jedinjenjima.

Širokolisna bokvica

List ove biljke koristi se godinama unazad da oporavi iritiran grudni koš i ublaži kašalj. Takođe sadrži mnoga jedinjenja koja sprečavaju upalu. Pogodna je protiv, kašlja, prehlade i iritacije pluća. Bokvica pomaže i protiv suvog kašlja.

Drevni grčki fizičar, Hipokrat, bio je u pravu kada je rekao: ,,Neka hrana bude tvoj lek, a lek tvoja hrana’’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp