Search
Close this search box.

Ovo bi trebalo da znate pre nego što krenete da letovanje!

Leto je već uveliko pred nama što znači da je tu i sezona letovanja. Predpostavljamo da svako od vas ima neku rutinu pakovanja i priprema, iako nas sve, posle ko zna koliko puta spakovanih kofera, i dalje hvata blaga panika da nešto važno ne zaboravimo. Naši saveti predstavljaće ono što biste mogli poneti na odmor da biste se kvalitetno zabavili, uživali u odmoru punim plućima, i oslobodili se stresa koji vam inače donose svakodnevne obaveze.

Pre svega bitna je organizacija odmora i odabir adekvatne destinacije, ali još bitnije od toga je društvo u kome na odmor odlazite. Ukoliko ste oformili porodicu, verovatno ćete sa njima otići na odmor, mladi uglavnom idu sa prijateljima ili partnerom, a ima i onih koji žele da se odvoje od svega i svih i svoj odmor provedu sami sa sobom. Mycupoftea.rs vam preporučuje neke od vidova zabave u skladu sa vrstom odmora koji ste za sebe odabrali.

Ako na letovanje idete sa mužem i decom, predlažemo da ovaj odmor pretvorite u pravu malu porodičnu avanturu. Usled stresnog posla i svakodnevnih obaveza, roditelji su sve manje u prilici da se posvete svojoj deci, pa je odlazak na zajednički odmor idealno vreme da im se potpuno posvete i nadoknade izgubljeno. Zato predlažemo da ono što će biti dominantno na vašem spisku predviđenom za slobodno vreme – budu igre.

U zavisnosti od uzrasta vaše dece, opredelićete se za društvene igre koje su kreativne i zanimljive i podstiču razvoj njihove memorije. Ove igre kvalitetno će ispuniti vaše slobodno vreme između večernje šetnje i odlaska na spavanje. Preko dana, na plaži, možete se zabaviti tako što ćete organizovati takmičenje u pravljenju zamkova od peska, ili nekih drugih, inovativnijih oblika. Na ovaj način približićete se svojim mališanima i oni će uvideti da ono što je njima važno nije beznačajno ni za vas, tako će se oni otvarati pred vama i odnos će vam se učvrstiti.

Naravno, letovanje je pravo vreme i za neko potpuno inovativno, zajedničko iskustvo, koje će vam kasnije ostati nezaboravna uspomena. Zajednički odlazak na ronjenje, ili vožnja brodićem na obližnje ostrvce svakako bi bili idealna zabava za vašu porodicu. Uspomene koje pravite zajedno najdragoceniji su poklon koji, uz ljubav, ostavljate svojoj deci.

Letovanje sa društvom, fantastično je i nezaboravno iskustvo, posebno kada se dešava prvi put. Ono što će vas svakako pratiti na takvom putovanju su entuzijazam, adrenalin i euforija. Prvi put ste destinaciju izabrali sami i odlazite na ludu zabavu sa svojim najboljim prijateljima. Za ovaj tip letovanja karakteristične su dve opcije: da se opredelite za agenciju koja organizuje masovno letovanje za mlade, sa svakodnevno organizovanim žurkama ili da takvo letovanje osmislite upravo vi i ljudi sa kojima idete. Mladi ste, puni života i dobro raspoloženi. Da li vam je potrebno više od toga? Svakoga dana možete raditi različite stvari, zabavljati se, istraživati… Ukoliko vas ima dosta, svakodnevno se možete oprobati u sportovima na plaži i vodi.

Biće još zabavnije ukoliko neke stvari nikada niste probali, pa ćete to uraditi svi zajedno. Možete igrati odbojku na pesku, voziti skuter ili skijati na vodi. Sve je stvar dogovora i volje! Karte i jamb, najbolje su društvene zanimacije za duge neprospavane noći, kada ne idete u izlazak. Provoda nikako ne bi trebalo da vam manjka, zato ste i otišli – da uživate! Ako ste skupina koja je raspoložena za istraživanje, kupite plan mesta u kome se nalazite i upoznajte grad, njegove znamenitosti, kulturu i mentalitet naroda. I naravno, u eri društvenih mreža, ne zaboravite da sve lude trenutke zabeležite!

Svakodnevni stres i problemi koji nas okružuju, mogu u nama izazvati potrebu za osamljivanjem. Stoga nekolicina vas odabere da se odvoji od sveta i na odmor ode sam i u bukvalnom smislu odmori se od žurbe, stresa i nametnutih obaveza.

Za takav tip letovanja, pre svega, predlažemo da kod kuće ostavite telefon i potpuno se izolujete tih nekoliko dana. Ponesite knjige da pobegnete od stvarnosti i opustite mozak. Napravite plej listu koja u vama budi samo pozitivne vibracije. Nabacite osmeh na lice i pođite da istražite mesto u koje ste došli i to uradite potpuno sami, bez vodiča. To će vas razonoditi i možda ćete nešto novo i naučiti. Možda baš na tom samostalnom odmoru sretnete ljubav svog života ili upoznate novog bliskog prijatelja. Takve stvari ne mogu se predvideti… Leto je tu da ga zgrabite i iskoristite.

Sunčajte se, kupajte se, odmorite, uživajte u sladoledu, avanturama, ali, pre svega, posvetite se sebi i ljudima sa kojima ste. Otišli ste da se odmorite i provedete što kvalitetnijih desetak dana. A kvalitet je uvek u emociji!

Svaki dan je dan za stvaranje uspomena. Svako leto je baš ono najlepše, koje ste čekali. Samo vi odlučujete kako ćete ga provesti, i zato dajte sve od sebe da ga osmislite na najbolji mogući način.

Mi jedva čekamo da svoje avanture podelite sa nama!

Na ovom linku vam predlažemo knjige koje možete pročitati ovog leta!

Ne bacajte novac na skupe kreme za sunčanje, napravite sami savršeno ulje!

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp