Ovo su filmski maratoni koje morate pogledati

Iako se glavni deo slobodnog vremena koje smo imali tokom praznika završio, mlađu generaciju uskoro očekuje i drugi deo zimskog raspusta. Sa druge strane, oni koji su zaposleni moraju, ako već nisu, da steknu naviku da za sebe stvore određeno slobodno vreme. Znate i sami koliko puta smo pričali o tome da je dobra organizacija ključ svega.
Slobodno vreme veoma je važan deo naše svakodnevice i ne smemo ga zapostavljati, jer živimo u vremenu koje je veoma stresno. Stres koji donosimo kući loše se odražava na naše odnose sa porodicom i prijateljima, a pre svega loše utiče na naše zdravlje. Zato ga moramo sanirati kvalitetno provedenim vremenom sa porodicom i prijateljima, ali i sa nekoliko kvalitetnih sati samo za sebe.
Svoje slobodno vreme možete popuniti bilo čime što vas opušta – čitanjem, šetnjom, slušanjem muzike, a najčešća razonoda većine je gledanje filmova. Zbog toga smo mi, da bi vas podstakli da barem nekoliko dana vežete u mini odmor od po koji sat, odabrali za vas neke cikluse filmova koje možete da pogledate u nizu, a ukoliko ste mladi i kadri da ne spavate noćima, možda i sve odjednom.
Pa da počnemo…
Ciklus filmova o Hari Poteru

Ovaj ciklus od osam izvanrednih filmova napisanih po ugledu na sedam romana spisateljice J. K. Rouling, fantastična je saga o odrastanju, vrlinama, čudu, ali pre svega o prijateljstvu koje prerasta u porodicu. Harija upoznajemo kao jedanaestogodišnjeg dečaka koji u svetu u kojem živi nema porodicu ni ljubav, pa čak ni jednog jedinog prijatelja. On ni ne sluti o postojanju čarobnjačkog sveta i slavi koju on tamo zavređuje. Međutim na Harijev jedanaesti rođendan sve se menja.
Ulazimo u čarobni svet Hogvortsa koji smo godinama čitajući i gledajući svi zavoleli i željno čekamo našu kartu za peron 9 i 3/4. Na ovom putu od osam filmskih ostvarenja mi posmatramo jedno odrastanje, niz prijateljstava, borbu za čovečanstvo, avanturu i slogu. I gledajući to mi ponovo postajemo dete koje odrasta, iznova i iznova. Zato su filmska ostvarenje sa Harijem Poterom uvek pravi izbor. Ne zaboravite to i vratite mu se uvek kada vam je potreban povratak u detinjstvo.
Triologija Gospodari prstenova
Ukoliko ste ljubitelj fantastike i bitno vam je da je to što gledate kvalitetno, onda je pravi izbor za vas triologija rađena po Tolkinovim romanima. Ova triologija epske fantastike poseduje savršenu filmsku priču. Režija i kadriranje zaslužuju najvišu ocenu, a sama priča je još sredinom 20. veka, kada su romani objavljeni, obuzela srca mnogih čitalaca.
I ovo je priča o velikom prijateljstvu, o borbi dobra i zla, o padu sa pravog puta i povratku na njega, ali pre svega ovo je priča o vrlinama! Prava porodična saga, vole je i mališani, a naročito odrasli i zato mislimo da je pravi način da vas tri večeri za redom ova priča okupi na jednom mestu.
Saga o Bridžit Džouns
Ukoliko si devojka i sebi postavljaš neka pitanja, svodiš bilanse o svom životu i nisi baš sigurna na koju stranu da kreneš, topla preporuka je film u tri nastavka o izborima jedne blesave žene koja svake godine svodi račune svog života, zaboravljajući da pusti da joj se život dogodi. Ipak, u međuvremenu život se zaista događa i ona prolazi kroz mini avanture izazvane njenim nasumičnim izborima. Rene Zelveger nas je do suza nasmejala u ulozi jedne luckaste žene, koja kuburi sa nedostatkom samopouzdanja iako poseduje brojne kvalitete.
Ova rasterećujuća trodelna komedija pravi je izbor za svaku devojku, da se nasmeje, zabavi, pogleda iskarikirano svoje probleme, ali i da je podstakne da uzme svoj život u svoje ruke i od njega načini kvalitetnu zabavu!
Ovi filmovi idealni su za gledanje sa drugaricama, sa dečkom, ali i potpuno same, u svoja četiri zida. Ušuškajte se i neka zabava počne!
Ciklus filmova o Džejmsu Bondu
Ukoliko ste za akciju, zgodne devojke, brze automobile i čoveka koji može sve, podsetite se legendarnih avantura agenta 007. Ovo je pravi izbor ukoliko je društvo uglavnom muško, ali su filmovi atraktivni za devojke iako je reč o pravoj muškoj temi. Zgodni agent čiji život konstantno visi o koncu, intrige, izdaje, ali i uspešno savladavanje prepreka – ovaj film nudi dozu adrenalina potrebnu svakome od nas. Različiti glumci imali su priliku da se oprobaju u ulozi neverovatnog agenta kroz čak dvadeset pet filmova. Vi se možete odlučiti za sve ili za samo neke od njih. Svakako nećete pogrešiti.
Možete organizovati mesec Džejmsa Bonda, pa da svake večeri, umesto vesti i nekvalitetnih emisija, izaberete da pogledate neki od ovih kultnih filmova. Možda je previše ambiciozno, ali vredi probati.
Filmovi po romanima Nikolasa Sparksa
Ovo nisu filmovi koje veže ista priča niti isti junaci, njih vezuje autor romana po kojima su snimani i mesto radnje, jer Sparksa naročito inspiriše Severna Karolina i gotovo svi njegovi romani su usidreni u male gradiće ove države. Po njegovim romanima do sada je snimljeno jedanaest filmova, koji odišu drljivom romantikom, letnjom atmosferom, zaljubljenošću dvoje mladih koji sreću ljubav prvi put i uče kako da se sa tom olujom osećanja izbore. Ovi filmovi idealan su izbor za devojačka okupljanja, pidžama žurke ili za neki par, koji se tek zaljubljije. Zagarantovano je da će vas ovi filmovi dotaći na najdirljiviji način.
To naravno nije sve, nemojte misliti da smo na super heroje i mutante zaboravile – i mi ih obožavamo, ali o tome nekom drugom prilikom. Zabavite se u društvu ili se opustite sami, rasteretite se i stavite brige makar na kratko na off. Vi zaslužujete odmor i dobru zabavu. Ko zna, možda vam baš ovi filmovi rasplamsaju maštu i motivišu vas na neke nove projkte, poslove ili romantična iznenađenja. Uživajte!
Teodora Vuković
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp