Search
Close this search box.

Ovo su najbolje godine za udaju

2014. je Njujork Tajms hrabro objavio da je često citirana teorija da se 50% brakova završi razvodom samo mit. Zapravo, uveravali su nas da je pomama za razvodom stvar prošlosti.

Jedan od razloga za ovaj novi trend je kasnije stupanje u brak. Odlaganje braka omogućava ljudima više vremena da shvate šta žele od partnera, kao i da tog partnera nađu.

Sudeći po rečima autora članka, činilo se da je vreme na našoj strani. Samci u kasnim dvadesetim i stariji bili su slobodni da slave svoju samoću i istražuju. Odjednom se brak u tridesetim pretvorio u mudar pristup.

Međutim, sveža upozorenja su pristigla. Nedavna studija sa Instituta za istraživanje porodica pokazala je da je čekanje na udaju korisno samo do neke tačke.

Prema institutu (i konvencionalnoj mudrosti), udaja ispod dvadesete godine nosi rizik za razvod u prvih pet godina od čak 32%. Između 20 i 24, rizik je 20%; između 25 i 29 15%; a između 30 i 34 postoji 14% rizika za razvodom.

Trend se zatim preokrene: Za ljude preko 35 godina rizik za razvodom skače na 19%. Prema analizi podataka, izgleda da su magični brojevi između 26 i 32.

Nekada su podaci izgledali drugačije i sugerisali da stupanje u brak kada smo stariji umanjuje šanse za razvodom. Međutim, sada je drugačije. Oni koji se venčaju u kasnim dvadesetim imaju veće šanse da im brak opstane.

Ah. Kada je u pitanju naše srce, nauka stalno trči ne bi li nas sustigla. 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp