Ovo su najbolji načini da se rešite stresa!

Današnje vreme je takvo da smo puni obaveza, u gužvi, pretrpani poslom. Toliko radite, da jedva imate vremena za porodicu, partnera i prijatelje. Stanite malo, usporite! Srećom postoji mnogo načina da opuštanje postane deo naše svakodnevne rutine.

Duboko udahnite, zatim izdahnite! To je prvo i osnovno! 

Anti stres loptica. U situacijama kada ste nervozni i izbačeni iz koloseka, uzmite stres lopticu i stiskajte je. To je lak, prenosiv i nenasilni način za smanjivanje napetosti.

Trudite se da čuvate sebe i vaš mir. Svako ima svoj vid relaksacije. Naš prvi predlog jeste sređivanje stana. Brisanje prozora, čišćenje prašine, poda, i svih prostorija redom. Čišćenje i bacanje neiskorišćenih i nepotrebnih predmeta iz vaše kuće učiniće da se osećate bolje i smirenije. Ukoliko ovu metodu do sada niste pokušali, pokušajte. Videćete rezultate.

Brige mogu nestati. Kliknite ovde i saznajte kako!

Kako vam zvuči čitanje omiljenog časopisa ili knjige uz šoljicu čaja ili kafe? Opuštanje u tišini imaće terapeutsko dejstvo na vas!

Kliknite ovde i saznajte da li je zdravija kafa ili čaj!

Budite aktivni! Kada ste pod stresom i tenzijom najbolja stvar koju za sebe možete učiniti jeste da se oslobodite jeste fizička aktivnost. Trčanje, šetnje ili teretana. Osim što nam podiže samopouzdanje i raspoloženje, vežbanje je dobro zato što smanjuje anksioznost.

Da li ni vi ne možete da se opustite, jer se vaše misli iznova vraćaju na vašu beskrajnu TO DO listu? pročitajte ponovo prvi korak. Udahite, izdahnite. Nakon što sednete uzmite vaš blokčić i napravite spisak sa redosledom vaših obaveza i kako ih ispunite, tako štiklirajte.

Predlažemo vam da nakon završetka svakog dana napišete u planeru tri najlepše stvari koje su vam se desile tog dana. Tako ćete svaki dan završiti osmehom.

Većina nas je svesna da nas slušanje omiljene muzike čini da se osećamo bolje. Prosto ima magičan efekat na nas. Mnoga istraživanja pokazala su da muzika utiče na smanjenje stresa. Umesto da tražite “opuštajuće” žanrove muzike, trebalo bi samo da pustite pesmu koja se vama najviše sviđa.

Opustite se uz čokoladni tretman! Kako vam zvuči antistres masaža čokoladom, omiljenim slatkišem koji nam pomaže da na trenutak zaboravimo sve što nas muči. Dozvoljeno nam je i da se zasladite, samo nemojte preterivati u količinama.

Dobro poznat po svojim terapeutskim efektima, jeste smeh! Ne uzima ništa, daje mnogo i popravlja svaki dan! “Osmeh je kriva koja sve ispravlja.” Slažete li se sa ovom rečenicom?

Naš recept za svaki dan jeste: Najmanje jedan zagrljaj tokom dana! Zagrljaj je poznati pojačivać raspoloženja, odnosno fizički kontakt koji podiže nivoe oksitocina – “ljubavnog hormona”. Opustite se i dajte, ali i prihvatite zagrljaj!

Kako biste iskoristili sva svoja čula i uživali u opuštanju, predlažemo vam da pokušate sa aromaterapijom! Pretvorite vaš dom u opuštajuć kutak sa mirisnim svećama ili nekim relaksirajućim esencijalnim uljem, recimo od kamilice ili lavande. Napunite vašu kadu penom i uživajte u najlepšim mirisnim notama.

Sve čari lavande otkrijte klikom ovde!

Koliko god bili zauzeti uvek morate naći vremena samo za vas. Dovoljno vam je nekoliko minuta da napunite baterije i budete produktivniji u ostatku vašeg radnog dana. Odvojite svojih pet minuta, jer vam mogu pomoći da pročistite i svoj um!

Milica Stanojević

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp