Search
Close this search box.

Ovo su pokloni koje će svako želeti da dobije!

Većina nas obožava poklone. Da li zato što u sebi gajimo unutrašnje dete ili je prosto prirodno da se obradujemo nekom daru, jer poklon kao materijalna stvar ne znači ništa, ali kao pažnja vredi mnogo. Mali znak pažnje pokazuje da je nekoj osobi stalo do nas, da misli o nama i da želi da nas usreći i izmami nam osmeh. Možda je upravo to razlog što svi, bez izuzetka, padamo na pažnju.

Zlatno pravilo je ipak da je ne smemo samo sebično primati, već da je prava draž u tome da dajemo pažnju, ljubav, svoje vreme i da vodimo računa o potrebama drugih. Mnogi kažu da je nekad veća čarolija pružiti pažnju i uživati u osmehu osobe koja vam je bitna, jer ste taj osmeh izazvali vi i zato ne postoji ništa dragocenije od toga!

Pažnju možete pružiti na različite načine, bitno je da je ona konstantna i potpuna, da ste u tom trenutku apsolutno posvećeni jednoj osobi i da vam je njena sreća najpreča. Nebitno je da li je centar vaše pažnje emotivni partner, član porodice ili blizak prijatelj, vi mu na taj način stavljate do znanja da ste tu bez obzira na sve. Danas je takva poruka vrlo retka, a često ne i verodostojna. Stoga se potrudite da vašu pažnju posvećeno gradite, da bi se osobe o kojima brinete osećale voljeno.

 

Postoji nekoliko za nas tako sitnih stvari, koje bi osobi kojoj je pažnja potrebna značile sve, a od nas iziskuju veoma malo truda: 

Čuti i razumeti

Ključna stvar u odnosu dvoje ljudi, ma kakav to odnos bio je razumevanje, a da biste nekoga razumeli prvo morate da ga saslušate. Međutim, kako smo danas preokupirani različitim obavezama, poslom i stresom, ponekad nemamo vremena, a ni strpljenja da sedimo i jadikujemo, a još manje da slušamo tuđa jadikovanja.

Ovakva razmišljanja pod hitno se moraju izbaciti, pre svega da se ne bi otuđili jedni od drugih.

Jedni drugima smo potrebni, upravo da bismo pregurali ovakva vremena i zato odvojite vreme da saslušate i razumete. Pre svega jer ćete naći prave reči za osobu koju slušate. To je za vas jednostavno jer je dobro poznajete i znate šta je za nju najbolje, a njoj će vaša podrška i savet spasiti naredni period i veoma će je usrećiti. 

Kvalitetno provedeno vreme

Osoba koja okupira vašu pažnju zaslužuje i da ta pažnja bude potpuna. Zato ostavite vaše mobilne telefone na nekoliko sati i provedite sa bliskom osobom kvalitetno vreme. Radite stvari koje vas ispunjavaju, vratite se nekoj godinama negovanoj, a sada zapostavljenoj tradiciji, otvoreno razgovarajte o svemu i svačemu. Ovakvo vreme lek je za svaku vrstu odnosa. Stvari koje su lepe kada ih radite sami, duplo su lepše u dvoje. A međusobna pažnja i poverenje mogu samo da ojačaju odnos u koji ulažete. 

Sitnice koje izmamljuju osmeh

Počeli smo ovaj tekst sa poklonima, ne zato što je materijalno i najvažnije, već zato što je odabir poklona idealan teren da pokažete koliko jednu osobu poznajete. Ne mora poklon biti ništa veliko ni skupo, to može biti čak i sitnica koju ste sami napravili, poenta je u tome da taj znak pažnje pokaže da vi slušate i poznajete osobu koju darujete. Jedno kinder jaje znači mnogo više od skupog parfema. Crtež vašeg malog brata, za vas je poklon kakav niko drugi ne može ni da zamisli. Iz tako sitnih gestova izviru velike emocije, koje gube smisao kada se izgovore, a dobiju sasvim novi kada se pokažu delima. Zato slušajte i iznenadite druge svojom pažnjom i spremnošću da pomognete dragoj osobi.

Znate i sami da, kada vreme prođe, zaboravimo poklone, skupe stvari i sve što je materijalno, ali nikada ne zaboravimo osećaj koji smo imali dok smo stvarali nezaboravne uspomene.

Ukoliko poklanjate pažnju ljudima do kojih vam je stalo, automatski i vi zavređujete nečiju pažnju. Cilj je biti podrška, obrisati suze, nacrtati smeh i pokazati da Volim te! nije samo izgovorena fraza, nego nešto najiskrenije što negujete u vašem čistom srcu.

 

Kada smo već kod poklona, pročitajte obavezno i ovaj tekst!

Evo kako da nagradite sebe čak i najskupljim poklonom

Teodora Vuković

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp